SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

35 İZMİR GAZETESİ `NDEN İZMİR’İN KURTULUŞU’NUN 99. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

35 İZMİR GAZETESİ `NDEN İZMİR’İN KURTULUŞU’NUN 99. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI
Bu haber 09 Eylül 2021 - 16:28 'de eklendi.

1453 Kral Medya Yönetim Kurulu Başkanı 35 İzmir Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yiğit, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yiğit, 9 Eylül, düşmanın kutsal vatan toprağından kovulduğu, bu topraklara VATAN mührünün kesin olarak vurulduğu gündür. Şanlı ecdadımızın 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te başlayıp 26 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesinin ardından gelen zaferle taçlanan şanlı yürüyüşünün sonunda düşmanın vatan toprağından sökülüp atıldığı kutlu gündür. İstiklal ve istikbal mücadelemizin başladığı yerde nihayetlendiği günün yıl dönümünde İzmir’imizin Kurtuluşunun 99. Yıl dönümü kutluyor, vatanını canından üstün tutan, kahramanca mücadeleleriyle bizlere emsal olan ecdadımızı rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum.

Birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğumuz güzel İzmir’in işgali Kurtuluş Savaşı’mızı başlatan kıvılcımdır. Bu olay tüm Anadolu’da yankı bulmuş, imkânsızlıklar içinde bile olsa millet vatanına sahip çıkmıştır. Türk milletini öz yurdunda parya edeceğini zanneden düşman kuvvetleri bir kez daha rezil bir şekilde yenilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan uyanış, 9 Eylül 1922’de İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla taçlanmış, bunu cumhuriyetimizin kuruluşu takip etmiştir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle bu toprakları bize yurt yapan kahraman ecdadımızı, onların muhtaç olduğumuz vakit bize kudret olacak azim ve kararlılığını tekrar hatırlıyoruz. Bu millete Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’dan başlayarak Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz’da tankların önüne yatarak gösterdikleri dik duruşla günümüzün Hasan Tahsinleri olanları, vatanın birliği, milletin dirliği uğruna feda-yı can eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyor, İzmirli hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

HABER: MUHAMMED FURKAN YİĞİT

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek