SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

4’ÜNCÜ ULUSLARARASI RUMKALE SU SPORLARI FESTİVALİ BAŞLADI

4’ÜNCÜ ULUSLARARASI RUMKALE SU SPORLARI FESTİVALİ BAŞLADI
Bu haber 26 Eylül 2021 - 20:26 'de eklendi.

4’ÜNCÜ ULUSLARARASI RUMKALE SU SPORLARI FESTİVALİ BAŞLADI

– FIRAT’IN İNCİSİ RUMKALE’DE HEYECAN DOLU FESTİVAL YİNE BÜYÜLEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4’üncü Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı. Tarih ile doğanın buluştuğu Rumkale’de yapılan yarışmalarda yarışmacılar kıyasıya mücadele etti. Festivalde 3 branşta yapılan yarışmalarda 28 takım ve 1036 sporcu katıldı.

Açıklama yok.

“Spor Kenti Gaziantep” için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilciliği ve Türkiye Su Topu Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlediği 4’üncü Rumkale Su Sporları Festivali’nin startını verdi. Yavuzeli İlçesi’nde bulunan, Fırat’ın incisi olarak gösterilen tarihi Rumkale’nin kıyılarında gerçekleşen festivalde eşsiz manzara eşliğinde 286 sporcu açık su yüzmede, 20 takım ve 600 sporcu dragon botta ve 8 takımın katıldığı sutopu branşında 150 sporcu derece için yarıştı. Yarışmaların startını festivale katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve protokol beraber verdi. Öte yandan festivalde su kayağı, jet ski, flyboard, wakeboard ve serbest dalış rekortmeni Yaren Türk tarafından serbest dalış gösterileri yapıldı.

HEDEF SPORUN YAYGINLAŞMASI VE RUMKALE’NİN TANITIMI

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı’nca yapılan Rumkale Su Sporları Festivali, katılımcılık, fırsat yaratmak, centilmenlik, saygı kavramlarını temel alınarak spora olan ilgiyi arttırmak, bölgenin tarihi dokusunun ve turizm potansiyelinin alternatif etkinliklerle tanıtılması amaçlanıyor.

Festivale Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, protokol üyeleri ve birçok sporcu katıldı.

 

ŞAHİN: FIRAT SEVGİYE, İYİLİĞE AKSIN, İYİLER VE YAŞATANLAR KAZANSIN

Rumkale Su Sporları Festivali’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rumkale’yi dünyanın göz bebeği olarak nitelendirerek, “Burası Fırat’ın incisi. Fırat kardeşlik, inanç, doğadır. Hepimiz Fırat’ın çocuklarıyız. Bu coğrafyanın çocukları olarak diyoruz ki ‘coğrafya karakterdir’. Bu toprakların çocukları çalışkan, karakterli, cesaretli, ekmeğini taştan çıkarandır. Dünyaya verecek bir mesajımız var. Eyfel Kulesi’ne yıllık 80 milyon kişi gidiyorsa, sevgili gençler, dünyanın geleceği Fırat’a hep birlikte 100 milyon kişiyi getirmeye hazır mısınız? Fırat gençleri ile güzel. Spor şehri olarak yüzme bilmeyen kalmasın dedik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü örnek aldık. Sizleri seviyoruz. Sizler geleceğimizsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Spor ne kazanma hırsı, ne kaybetme korkusudur. Tek kelimeyle özgüvendir’ diyor. Karşımda özgüven saçan gençlerimiz var. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizler gelip giderken sizler umudumuzsunuz, güveniyoruz sizlere. Artık acı, gözyaşı, savaş istemiyoruz. Fırat sevgiye, iyiliğe aksın, iyiler ve yaşatanlar kazansın. Milyonlar Fırat ile barışı ve sevgiyi görsün” diye konuştu.

VALİ GÜL: HER SENE RUMKALE’DE YAPILANLARIN ÜZERİNE KOYARAK YENİ HİZMETLER FAALİYETE GİRİYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yaptığı konuşmada Rumakle için çalışmalara devam edeceklerini aktararak, “Rumkale’ye ne yapsak az. Her sene Rumkale’de yapılanların üzerine koyarak yeni hizmetler faaliyete giriyor. 5 sene önceki hali ile çok fark var. Bugün çevre düzenlemesi, seyir terası ve tarihi alanların restoresi ile farklı bir hal aldı. Büyükşehir Belediyesi ile beraber bütün tarihi alanları restore edeceğiz. 3 sene sonra Zeugma’dan Rumkale’ye ve Karkamış’ta yapılanmaların devam ettiğini göreceğiz” dedi.

ERDOĞAN: TARİHİ DOKU YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKIYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise yapılan faaliyetlere dikkat çekerek, “Bulunduğumuz bu toprak antik çağlardan bu güne bize kalan ve bugün yaşatılan bir eserdir. Bu bölge de inanç turizminin eserleri de var. Kazı çalışmaları devam ediyor. Tarihi doku yavaş yavaş ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

SAKAROĞLU: BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ, ŞAHİTLİK YAPMIŞ BİR MEKANDAYIZ

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ise konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı festivalden dolayı teşekkür ederek, “Birçok medeniyete ev sahipliği, şahitlik yapmış bir mekandayız. Bugün onurlu ve gururluyuz. Gaziantep sanayi, ticaret, şehitler ve gaziler şehri. Son dönem yatırımlarla müzeler, gastronomi, turizm kenti olma yolunda büyük yatırımlar yapılıyor. Rumkale’ye yapılan yatırımlar için valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerimizi sunuyorum” diye aktardı.

YALÇIN: BU ŞEHİR BİR SPOR ŞEHRİDİR

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, festivalin federasyon açısından öneminin altını çizerek, “Bu cennet köşesi yerde muhteşem bir organizasyon gördüm. Türk yüzme tarihinde ilk defa Avrupa’da dereceler alarak 15 madalya ile döndük. Bunun için yüzme ihya ve inşa alanında hedeflerimize ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlığımızın destekleri sayesinde büyük başarılar kazanacağız. Gaziantep’te olimpiyat D barajının çıkması bir sürpriz değildir. Bir başkanlığın, bu şehrin hikayesidir. Bu şehir bir spor şehridir” diye konuştu.

AKGÜN: ORGANİZASYONUN BU KADAR GÜZEL VE TERTİPLİ OLACAĞINI TAHMİN ETMEMİŞTİM

Festivale davet ve sutopuna desteklerden dolayı teşekkür eden Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün şunları söyledi: “ Buraya gelirken bu organizasyonun bu kadar güzel ve tertipli olacağını tahmin etmemiştim. Bu sene ilk defa 8 takımla su topu oyunları gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıl yabancı ülkelerin de su topu takımlarının katılmasını sağlayacağım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek