SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin 4 yaşında

Ekonomi, İşletmecilik ve Turizm alanlarında dijital dönüşüm bu kongrede konuşulacak

Ekonomi, İşletmecilik ve Turizm alanlarında dijital dönüşüm bu kongrede konuşulacak
Bu haber 15 Nisan 2021 - 16:54 'de eklendi.

Kongrede bildiri sunmak isteyenler, özet bildirilerini 7 Mayıs 2021 tarihine, tam metin bildirilerini ise 16 Temmuz 2021 tarihine kadar ilgili komiteye gönderebilecekler.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte işletmeler de dijital bir dönüşüm geçiriyor. İşletmecilik alanının geleceğe bakan yüzü, Beykoz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 4. Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi’nde konuşulacak. Kongre Başkanı olan Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Aksu, “Kongremiz; turizm, ekonomi ve işletme alanlarında araştırma yapan akademisyenleri ve sektör çalışanlarını bir araya getirerek, bilimsel paylaşım ve tartışmalara ortam oluşturarak, akademik çevre ile sektörden isimler arasında etkileşimde bulunma olanağı sunmayı amaçlıyor” dedi.

 

Kongrenin ana temalarından biri olan turizm, dünya ekonomisi için büyük katma değer sağlayan bir sektör… Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) 2018 yılı raporuna göre, turizm sektörü, dünyadaki tüm GSYİH’nin yüzde 10’una, küresel ticaretin yüzde 7’sine ve her 10 istihdamdan birine tekabül ediyor. Pandemi nedeniyle dünya turizm sektörü büyük bir sekteye uğrasa da insanoğlu varlığını sürdürdüğü müddetçe turizm sektörü var olacak ve gelişecek. Zaten her geçen gün gelişen teknolojiler, turizm sektörünün dijital dönüşümüne katkı sağlıyor.

 

Kongre üç gün sürecek

Turizm ekonomisinin geleceğe bakan yüzünü irdeleyecek olan 4. Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (4th International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), 20-22 Ekim 2021 tarihlerinde Beykoz Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul Beykoz’da gerçekleştirilecek. Beykoz Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Anatolia Bilim Akademisi iş birliği ile düzenlenecek ICTEBS, turizm, ekonomi ve işletme disiplinlerini kapsayan bir yapıda, “Geleceğe Bakmak: Dijital Dönüşüm ve Yönetsel Yaklaşımlar” ana temasıyla gerçekleştirilecek. Turizm, işletme ve ekonomi ile ilgili alanlarda araştırma yapan akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilere açık olan ICTEBS, katılımcıların hem fiziksel hem de çevrim içi katılımına izin verecek şekilde ‘hibrit’ olarak hayata geçecek.

 

 

 

Amaç; paylaşma ve tartışma ortamı oluşturmak

Ulusal olarak üçüncüsü gerçekleştirilecek Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi’nin onursal başkanlığı Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman yapacak. Kongre’nin başkanlığını ise Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Aksu üstlenecek. Profesör Aksu, “ICTEBS 2021; turizm, turizm işletmeciliği ve ekonomi ile ilgili konularda araştırma yapan akademisyenleri ve sektör çalışanlarını bir araya getirerek, bilimsel paylaşım ve tartışmalara ortam oluşturarak, akademik çevre ile sektörden isimler arasında etkileşimde bulunma olanağı sunmayı amaçlıyor” dedi. Geleceğin işletme dünyasına ışık tutacak kongrenin dijital teknolojilerin gelişim hızını yansıtacağını belirten Aksu, “Teori ve pratiği buluşturmayı amaçlayan kongremiz, yönetsel açıdan farklı bakış açılarını bir araya getirerek bilimsel bir sinerji oluşturacak” diye konuştu.

 

Kongrenin uluslararası konuşmacıları var

Kongrenin uluslararası düzeyde önemli konuşmacıları da bulunuyor. Son dönemde, perakendecilikte sürdürülebilirlik ve teknoloji yayılımı için tüketici tercihleri ve bireysel değerler üzerine davranışsal araştırmalar yapan Portland State Üniversitesi, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Thomas R. Gillpatrick, kongrede bir konuşma yapacak. Uluslararası Kültürel ve Dijital Turizm Derneği’nin (IACuDiT.org) Başkanı ve turizm ve pazarlama alanındaki birçok derginin Yayın Kurulu üyesi olan West Attica Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vicky Katsoni ise kongrede deneyimlerini dinleyicilere aktaracak. Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Abu Dhabi Kadınlar Kampüsü Turizm İşletmeciliği Programı Bölüm Başkanı Dr. Katia Iankova da kongrenin uluslararası konuşmacıları arasında yer alıyor. Kanada, İngiltere, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin turizm programlarının yapılandırılmalarında ve geliştirilmelerinde deneyime sahip olan Dr. Iankova’nın politik sistemler ve turizmin gelişimi, seyahat ve turizmde zaman kullanımını kavramsallaştırma ve kültürel mirasa yönelik tutum ve izlenim konularında çalışmaları bulunuyor. Matematiksel optimizasyon, istatistik bilimler, oyun teorisi, sayısal modelleme ve işletme optimizasyonu konularında uzmanlaşmış bir isim olan Southampton Üniversitesi Matematiksel Bilimler CORMSIS (Yöneylem Araştırmaları, Yönetim Bilimleri ve Bilişim Sistemleri Merkezi) Direktörü Doç. Dr. Selin Damla Ahipaşaoğlu’da konuşmacılar arasında yer alıyor.

 

 

Özet bildiriler 7 Mayıs’a kadar gönderilmeli

Kongrede bildiri sunmak isteyenler, özet bildirilerini 7 Mayıs 2021 tarihine, tam metin bildirilerini ise 16 Temmuz 2021 tarihine kadar ilgili komiteye gönderebilecekler. Kongrede sunulan sözlü bildiri ve poster özetleri, Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi özet kitapçığında İngilizce olarak yayınlanacak. Bu çalışmalar, yazarlar tarafından talep edilmesi durumunda, gerekli bilimsel değerlendirmelere sahiplerse, Beykoz Akademi Dergisi gibi akademik yayınlarda makale olarak yayınlanabilecek. Kongre kapsamında hem Türkçe hem de İngilizce sunum yapılabilecek.

KONGRE KONULARI

 

Yönetim ve Organizasyon

Turizmde İstihdam

Turizmde Sosyal Politika

İnsan Kaynakları

Turizm İşletmelerinde Yönetim

Kültürel Miras ve Turizm

Örgütsel Davranış

Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış

Rekreasyon Planlaması/Animasyon Hizmetleri

Hukuk – İş ve Ticaret Hukuku

Turizm İşletmelerinde Müşteri İlişkileri

Profesyonel Turist Rehberliği

Muhasebe ve Finans

Turizm Politikaları ve Planlama

Turizm Eğitimi

Ekonomi Yönetimi

Turizme Sürdürülebilirlik

Turizm Etiği

Pazarlama ve Pazarlama Eko.

Destinasyon Yönetimi

Gastronomi

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Turizm ve Güvenlik

Gıda Güvenliği/Gıda Atık Yönetimi

Tüketici Hakları

Turizm Coğrafyası

Turizm Sektöründe Hijyen ve Sanitasyon

Pazarlama Yönetimi

Küresel Gelişmeler ve Turizm

E- Turizm ve Sosyal Medya

Turizm Ekonomisi

Turizm Türleri

Turizmde Güncel Konular

 

Kongre web sayfasına https://ictebs2021.beykoz.edu.tr/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kongre e-mail adresi: [email protected]

 

Editöre Not: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 222 akademisyen ve 67 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

Sinem Uyanık-İSTANBUL

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA