SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Başkan Kurnaz, Türkiye olarak, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız

Başkan Kurnaz, Türkiye olarak, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız
Bu haber 14 Ekim 2020 - 21:20 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN -Özel Haber

EkoAvrasya Derneği Ukrayna Başkanı Kemal KURNAZ,  birmagazin.com ve  vatanhaberlerin.com  – a özel – “Ermenistanın Azerbaycan topraklarında yaptığı terör eylemleri” ile ilgili olarak, uluslararası Gazeteci Ülker PİRİYEVA ‘ya açıklamalarda bulundu.

EkoAvrasya Ukrayna Başkanı Kemal Kurnaz, “Uluslararası toplumda, kimler ki Azerbaycan Ermenistan savaşı diyorsa yanılıyor. Bu Azerbaycan’ın işgal altındaki kendi topraklarını kurtarma mücadelesidir bizde bu mücadelede tüm Türkiye olarak, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız “, dedi.

O aynı zamanda, “Dünya birliği sessiz kalmış olsa da, gerekli devletler Ermenistana gerekli cevabı vaktinde vermiş olmasada bile, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı yaptığı askeri saldırı- barbarca yaptığı saldırılar, sivilleri terror eylemleri ile öldürmesi ve ertesindeki insani ateşkes ihlali, Gence terrörü, Mingeçevir terrörü, Berde terrörü gerçekleştirerek – beşikteki çocuklar, kadınlar, yaşlılar demeden sivillerin de ölüm ve yaralanmasına sebep olması uluslararası hukuka tümüyle aykırıdır..

Ermenistanın Azerbaycan toprağında – Dağlık Karabağ ve savaş alanından uzakta olan Azerbaycan ‘ın şehir ve köylerinde yaptığı vandalizm ve terror eylemlerini Türkiyeli kardeşleri olarak – Ukrayna Ekoavrasya başkanı olarak ve tüm EkoAvrasya adından şiddetle kınıyoruz”, diye bildiridi.

Kemal Kurnaz, “Ermenistan askerlerinin Azerbaycan topraklarından derhal geri çekmelerini ve uluslararası toplumu Ermenistanı kınamaya – Ermenistana askeri birliklerine, onların rehberlerı Paşinyana yaptırımlar uygulanmasını talep ediyoruz”!

Son olarak, belirtmek isterim ki, Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha dünyaya göstermiştir!
Türkiye her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır,” diye not etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA