SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

ADBTIA öğrencisi Elmin İsmayilov , “Karabağ Zaferin kutlu olsun, Anavatan”

ADBTIA öğrencisi Elmin İsmayilov , “Karabağ Zaferin kutlu olsun, Anavatan”
Bu haber 03 Aralık 2020 - 20:08 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Bu kez Türkiye medyasının konuğu Azerbaycan Devlet Fizik Kültür ve Spor Akademisi Yüzme Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Elmin İsmayilov’du.

ADBTIA öğrencisi Elmin İsmayilov, “Genç bir Azerbaycanlı olarak vatanımla, halkımla, Cumhurbaşkanımla ve ordumla gurur duyuyorum” dedi.

Azerbaycan Ordusu’nun 27 Eylül’de Karabağ’da karşı saldırısıyla başlayan ve bugün Ermenistan’ın yenilgisi ve teslim olmasıyla sonuçlanan, bir sözle İkinci Karabağ Savaşı’mızın sonucunda kazandığımız “Karabağ Zaferi” coşkusuyla vatandaşlarımız bayraklarla sokaklara çıktı. Büyük bir coşku ve sevinçle kutlanıyor, zafer tarihimiz.

Genç bir Azerbaycanlı olarak vatanımla, halkımla, Başkomutanımla ve Ordumla gurur duyuyorum!
Karabağ Zaferin kutlu olsun, Anavatan!

Böylece 27 Eylül’de Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan’a saldırması ve yeni topraklarımızı işgal etmek için askeri tesisleri ve sivilleri hedef alması üzerine muzaffer ordumuz, uluslararası hukuk ve adalet uyarınca toprak bütünlüğümüz için düşmana ezici darbeler vurarak karşı saldırıya geçti, günlük olarak başarılı savaş operasyonları gerçekleştirdi. Elbette işgalci Ermenistan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin ezici darbelerine devam getiremedi ve bugün halkının önünde itiraf etmekten korktuğu büyük miktarda insan gücü ve askeri teçhizat kaybetti. Böylece, saldırgan Ermeni, daha önce olduğu gibi, Azerbaycan Ordusunun sayısız zaferini saklayarak başarısızlıklarını yine önemsiz bir şekilde azalttı. Aynı zamanda, menfur düşman, kendi tarafındaki panik ve firar hakkında yanlış bilgiler yaymaya devam etti. Aslında Ermeni liderliği tarafından yayılan yanlış bilgilerle, fake haberlerle Ermeni nüfusunun dikkatini gerçeklerden başka yöne çekmek, tek bir amaçtı. Nitekim, Azerbaycan Ordusu’nun Karabağ’ı Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek diplomasisi ve 44 gün süren şiddetli çatışmalar sonucunda kurtarması, Azerbaycan’ın güçlü bir Siyasi Lider ve yiğit bir orduya sahip olduğunu kanıtladı ve bu tartışılmaz bir gerçek.

Nitekim, Ermenistan’da gençlerin ordudan kaçtığı ya da görevlerinden ayrıldığı o günlerde, her Azerbaycanlı genç orduya gönüllü olur, anne babalar çocuklarıyla gurur duyarlar ve onları “Yaşasın Anavatan” diyerek cepheye gönderirdi. Azerbaycan halkı Başkomutanını ve Silahlı Kuvvetlerini destekledi, Karabağ sevgisiyle yaşadı ve bu halkın cumhurbaşkanına ve cesur ordusuna inamıydı ve bugün gerçek oldu, Azerbaycan yeni bir tarih, Karabağ Zaferi’nin tarihini yazdı.
Elbette Azerbaycan toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek için mücadele ediyordu. Savaş alanında askerlerimiz ve subaylarımız kahramanlık gösterdiler, düşmana ezici darbeler indirdiler, kısacası canları ve kanları pahasına düşmanı topraklarımızdan sürdüler. Bu şanlı görev tarihte yerini buldu. Bugün halkımız ve devletimiz yeni bir tarihini, görkemli bir tarihini yazdık, bugün tarihi adaleti yeniden sağladık. Çünkü Karabağ toprakları bizim kadim tarihi topraklarımızdı ve biz bunu tam olarak ispatladık.
Hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum..
Var olun, Sayın Başkomutan İlham Aliyev ve Muzaffer Ordumuz!
Karabağ Zaferimiz kutlu olsun!
ADBTIA öğrencisi Elmin İsmayilov

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek