SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AK PARTİ BİRECİK İLÇE BAŞKANI HALİL YAVUZ `DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

AK PARTİ BİRECİK İLÇE BAŞKANI HALİL YAVUZ `DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI
Bu haber 24 Temmuz 2023 - 10:22 'de eklendi.

AK PARTİ BİRECİK İLÇE BAŞKANI HALİL YAVUZ `DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Birecik İlçe Başkanı Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Halil Yavuz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti Birecik İlçe Başkanı Halil Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Günümüzde baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknolojik yenilikler özellikle iletişim ve medya alanında kendini hissettirmektedir. İletişim ve medya mecrasının çeşitlenmesi ve etki alanının artmasını da vesile olan bu durum, aynı zamanda toplumun haber alma ihtiyacı sürecinde dünyadaki tüm sınırların ortadan kalkmasını sağlamış, insanlara yerel, ulusal, bölgesel ve küresel ölçekteki gelişmelerden anında haberdar olabilme imkânı sunarak, habere erişimi daha da kolay hale getirmiştir. Türk basının teknolojik yeniliklerin sektöre getirdiği bu değişimleri yakından takip ederek çağa ayak uydurması hem kendisi hem de ülkemizin geleceği adına önemlidir.

Bu bağlamda, böylesine sınırların olmadığı ve yönlendirmeye açık bir alanda, insanların haber alma ihtiyacını karşılamadaki başvurduğu kaynakların oluşmasında büyük pay sahibi unsurlardan biriside şüphesiz ki gazetecilik mesleğidir. Gazetecinin, haber kaynaklarını eksiksizlik, tarafsızlık, doğruluk, kamu yararını gözetme, kişilik haklarına ve demokratik değerlere saygı gibi mesleki ilkeleri ön planda tutma bilinciyle oluşturması ve paylaşması; insanların haber alma ihtiyaçlarını manipülasyondan uzak doğru şekilde gidermesini sağlayarak daha bilinçli ve gelişmiş bir toplum yapısı oluşmasına katkı sunan önemli bir olgudur.

Bu düşüncelerle, toplum için böylesine önemli bir görevi büyük bir fedakârlık ve özveri göstererek, mesleki ilkelerin verdiği sorumluluk bilinciyle icra eden gazetecilerimiz. Ayrıca Birecik ilçemizi ve İlimizi tanıtan yerel ve Ulusal basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyor, geçmişten günümüze, her şartlarda özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı” kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA