SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Akar,Yunan halkı Macron’un operasyonlarına meze olmamalı

Akar,Yunan halkı Macron’un operasyonlarına meze olmamalı
Bu haber 13 Eylül 2020 - 20:53 'de eklendi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Antalya’nın Kaş ilçesinde canlı yayında soruları yanıtladı.

“Son dönemde Türkiye ile Yunanistan’ı karşı karşıya getiren adalar meselesi tekrar gündeme geldi. Meis Adası da bunlardan bir tanesi. Yunanistan bu adalar üzerinden 40 bin kilometrekarelik bir alan talep ediyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı bugün Meis Adası’na gelmiş, bununla ilgili kanaatlerinizi paylaşır mısınız?” sorusuna karşılık Akar, bilindiği gibi birkaç gündür komutanlarla birlikte silahlı kuvvetlerin bazı unsurlarını ziyaret ederek denetimlerde bulunduklarını ve sahadaki komutanlardan bilgi aldıklarını söyledi.

“Şu anda bulunduğumuz yer, Deniz Kuvvetlerimize ait bir unsurun bulunduğu bölge. Burada sizlerle beraberiz.” diyen Bakan Akar, bulundukları yerin hemen karşısında Kaş’ın bir mahallesinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Hemen bunun karşısında gördüğümüz ada da ana karamıza 1900 metre mesafedeki Meis Adası. Hemen onun sağında, batısında gördüğümüz de Türkiye’ye 4 kilometre civarında uzaklığı olan Karaada. Meis Adası’nın doğusunda da Fener Adası var. Fener Adası’nın ana karaya mesafesi 4 bin 500, 5 bin metre civarında olmakla beraber, Fener Adası’nın bizim adalarımıza olan mesafesi ise 1700 metre. Dolayısıyla iç içe bulunuyoruz. Hemen karşımızda da Kaş ilçemiz bulunmaktadır. Dolayısıyla buradaki görüntü, coğrafi konum, geometrik konum, gerçekten anlatılması ve anlaşılması, ayrılması gerçekten zorluklar içeriyor, birbirine girmiş vaziyette.”
KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA