SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Bu haber 24 Eylül 2023 - 21:25 'de eklendi.

ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

 

AK Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Ali Sökmen, Mevlid Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Ali Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Mevlidi Nebi, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın yeniden doğuşunu ve aydınlık bir geleceği ifade etmektedir. Çünkü Peygamber Efendimiz, insanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, gerek örnek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Cenabı Allah, bizlere aile olmayı emretmiş, katıksız ve karşılıksız bir sevgiyi, varlığının bir delili olarak aileye lütfetmiştir. Yüce dinimiz İslam; ailede adaletin, ahlakın, fedakârlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, hâkim kılınmasını, sevinç, keder ve sıkıntıların paylaşılmasını istemektedir. Bu bağlamda; Müslümanların örnek alacağı aile, hiç şüphesiz Peygamber Efendimizin ailesi, yani Ehli Beyti’dir.

Bizlere düşen; Peygamber Efendimiz (sav)’in rahmet mesajlarını, peygamber sevgisini, örnek aile yaşantısını zihnimize ve gönüllerimize yerleştirmek, birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmak, O’nun öğrettiği insanî ve ahlâkî erdemleri söz, tutum ve davranışlarımızın mihveri kılmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İslâm âleminin, aziz milletimizin ve Tüm hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA