SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Ankara Valiliğinden yeni kararlarlar

Ankara Valiliğinden yeni kararlarlar
Bu haber 21 Ağustos 2020 - 8:25 'de eklendi.

Ankara Valiliği, ormanlık alanlardaki pikniklerde yakılan mangalların bitki örtüsünü tehlikeye atması dolayısıyla belirlenmiş alanların dışında her türlü ateşin yakılmasını yasakladı.
Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Son zamanlarda ormanlık alanlardaki pikniklerde yakılan mangalların bitki örtümüzü tehlikeye attığı gözlenmiş bu nedenle ilimizde belirlenmiş alanların dışında her türlü ateşin yakılması yasaklanmıştır. Doğayı sevelim, mangalsız pikniği tercih edelim.” ifadeleri kullanıldı.

Valilikten yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları, şehir Ormanları, Milli Parklar ile Tabiat Parklarından ekli listede belirtilen kontrollü alanlar hariç ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında her türlü ateş yakılması yasaklanmıştır. Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen ve karar ekinde listelenerek ilan edilen piknik mesire yerleri, milli parklar ve tabiat parklarında 31.10.2020 tarihine kadar saat 20.00’dan sonra mangal / semaver / ateş yakılması yasaktır.
KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA