SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

ARIKAN , Isıtmada Uygun Güçte Kombi Kullanılmadır

ARIKAN , Isıtmada Uygun Güçte Kombi Kullanılmadır
Bu haber 12 Kasım 2020 - 13:35 'de eklendi.

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı İslim ARIKAN , Isıtmada Uygun Güçte Kombi Kullanılmadır diye  Açıklama Yaptı.

Arıkan , Bilindiği üzere, Ülkemizde, ısıtma, soğutma sistemleri enerjiyi verimli kullanmada önemli bir unsurdur. Buna göre ısıtma konusunda olumsuz bir kombi uygulaması dikkatimizi çekmiştir.

4-5 kW ısı ihtiyacı olan, 50 m2 dairelerde bile, ısıtma için en az 20 kW gücünde kombi kullanılmaktadır. Piyasa da 20 kW gücünün altında kombinin olmadığını gözlemliyoruz. İthal ve yerli tedarikçilerin düşük güçlü kombi üretmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Büyük güçlü kombiler çok düşük kapasitede çalıştığında fazla hava yakabilmektedir. Bu da çevre kirliliğine ve enerjinin verimsiz kullanılmasına yol açmaktadır.

Yüksek güçlü kombilerin yatırım maliyetleri yüksektir. Doğalgaz giderleri fazladır. Doğalgaz giderleri fazla olacağından enerji verimliliği açısından ekonomik değildir.

Bu konudaki görüşlerimizi Enerji Bakanlığına ilettik. Ülkemiz ekonomisine, enerji verimliliğine, çevrenin korunmasına katkı sağlayacak bu konunun çözüleceğine inanıyoruz.
Kamuoyuna sunarız.

ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek