SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Av. Osman Eyyüpoğlu `ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Av. Osman Eyyüpoğlu `ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Bu haber 09 Ocak 2021 - 21:59 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ŞANLIURFA
Şanlıurfa’nın Tanınmış Simalarından Olan Şanlıurfa Barosu `na Kayıtlı Avukat Osman Eyyüpoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Eyyüpoğlu, Mesajında şunları kaydetti.

“Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

İnsanı merkeze alan medeniyet anlayışımızın en önemli düsturlarından olan çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla yerleşmesinin etkin göstergelerinden biriside iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür.
Medyanın verimli çalışması gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek vatandaşlarımızın sesinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, içinde bulunduğumuz teknoloji ve iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir.

Toplumların temel ihtiyaçlarından olan basın, sadece haber alma hakkının temsilcisi değil aynı zamanda bireylerin hak ve hürriyetlerini korumada, kamuoyunu bilinçlendirmede, huzur ve güven ortamını güçlendirmede, kültürel etkileşimi sağlamada ve ortak bir anlayış oluşturmada önemli bir misyon üstlenmektedir.

Gazeteciler, aynı zamanda kamu adına denetim görevi yapmaktadır. Kamu hizmetlerinin daha iyi, verimli ve etkin yürüyebilmesi açısından bu denetim görevini de çok önemli buluyorum.

Bu önemli misyonu üstlenen, zor şartlarda mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışmalarını sürdüren, işine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, basın mensuplarımızın ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevleri esnasında hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyor, çalışan gazetecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek