SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AVRUPA BİRLİĞİ BU KEZ ÜYELERİ ELEŞTİRDİ!

AVRUPA BİRLİĞİ BU KEZ ÜYELERİ ELEŞTİRDİ!
Bu haber 22 Temmuz 2021 - 11:11 'de eklendi.

Aday ülkeleri hukukun üstünlüğü ve özgürlükler konusunda sıkça eleştirmesine alışık olduğumuz Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, son dönemde bazı üye ülkelerin bu alanlardaki performansından son derece rahatsız.

Komisyon tarafından hazırlanan Hukukun Üstünlüğü Raporu, bazı ülkelerde kontrol ve denge mekanizmalarına ilişkin ciddi endişeler oluştuğuna işaret ediyor.

AB ilke ve değerlerinin tehdit altında olduğunu gösteren raporda özellikle Başbakan Viktor Orban liderliğindeki Macaristan ile ona oldukça yakın çizgide olan Polonya’ya yönelik ciddi eleştiriler yer alıyor.

Şu an AB Dönem Başkanı olan Slovenya da eleştirilerden nasibini alan ülkeler arasında. Komisyon’un radarına girenler bu üç ülkeyle sınırlı değil. İspanya, Avusturya ve Bulgaristan, yolsuzlukla mücadeleye yeterli kaynak ayırmamakla eleştiriliyor. Çekya da çıkar ilişkilerinin yoğunluğuna örnek gösteriliyor.

Macaristan ve Polonya’yı medya özgürlüğü konusunda eleştiren Komisyon, kamu reklamlarının medyadaki dağılımı konusunda Avusturya ve Yunanistan’daki duruma değiniyor. AB hukukunun üstünlüğüne yönelik sınamalarda Almanya ve Fransa’nın da adlarının geçmesi dikkat çekiyor.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA