SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AVRUPA’DA SELİN BİLANÇOSU 30 MİLYAR EURO OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR!

AVRUPA’DA SELİN BİLANÇOSU 30 MİLYAR EURO OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR!
Bu haber 10 Ağustos 2021 - 13:32 'de eklendi.

AVRUPA’DA SELİN BİLANÇOSU 30 MİLYAR EURO OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR!

Almanya’da yaşanan yüzyılın sel felaketi, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi’nde özel bir oturumda ele alındı. Milletvekilleri, selde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yaptığı konuşmada sel felaketinin tahmini bilançosunu açıklayan Eyalet Başbakanı Armin Laschet, ilk hesaplamalara KRV’de yaklaşık 13 milyar Euro bir hasar meydana geldiğini kaydetti.

Rheinland-Pfalz’da da benzer miktarda hasar olduğunu belirten Laschet, toplam hasarın ise 20 ila 30 milyar Euro arasında olduğunu söyledi.

Laschet, sel bölgesinde 150 okulun zarar gördüğünü ve 8’inin ise kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Bunun yanı sıra çok sayıda çocuk yuvası, eczane ve muayenehanenin de hasarlı olduğunu belirten Laschet, hem Federal Meclis’te hem de Eyaletler Meclisi’nde özel oturumlar yapılacağını kaydetti.

Laschet, Federal Meclis’teki oturumun bu ay içinde olacağını belirtirken, hasarların onarılması için özel bir yetkili görevlendirdiklerini sözlerini ekledi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek