SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Milletvekili ,“10 Kasım hepimiz 100yıla eşit tarihi bir güne tanık olduk”

Azerbaycan Milletvekili ,“10 Kasım hepimiz 100yıla eşit tarihi bir güne tanık olduk”
Bu haber 10 Kasım 2020 - 21:01 'de eklendi.

Haber – Ülker PİRİYEVA -AZERBAYCAN

Bugün yüzyılı bulan bir gün. Bu gece hepimiz tarihi bir güne, zaferin müjdesine tanık olduk. 30 yıl sonra, büyük bir zaferle, topraklarımıza büyük bir dönüş, sayın Cumhurbaşkanımızın ileri görüşlü politikası, muzaffer ordunun cesareti sayesinde gerçeğe dönüştü.

Bu açıklama, Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov tarafından zafer sevincini, Türkiye medyası ile paylaşırken yapıldı.

Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet dileyen Milletvekili, “I Karabağ ve II Karabağ savaşlarının şehitlerinin sonsuza dek kalbimizde yaşayacağını söyledi. Onların kahramanlık ve fedakarlıklarının bir sonucu olarak, topraklarımıza dönüyoruz. Tanrı tüm yaralı askerlerimize acil şifalar versin ki, kısa sürede iyileşip normal hayata dönebilsinler ve devlet iyileşmeleri için elinden geleni yapıyor ve yapmaya devam edecek.

Başkomutan’a ve bu zafer için toprak için, savaşan herkese minnettarız. Topraklarımızı işgalcilerden parça parça kurtardılar, kurtarılan topraklarda bayrağımızı diktiler ve orada üç renkli bayrağımızı dalgalandırdılar. Bu hepimiz için, tüm Azerbaycan halkı için tarihi bir zaferdir. Azerbaycan halkı ne büyük bir millet, ne yurtsever bir millet olduğunu bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir.

30 yıllık acı, 30 yıllık çaresizlik halkımızı kırmadı, irademizi olumsuz etkilemedi. Aksine, daha uyumlu, daha sağlam, daha güçlü hale geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız Aliyev, düşmana yerini göstereceğimizi, düşmanı topraklarımızdan çıkaracağımızı söyledi ve yaptı!”

Milletvekili – “Bu şerefli günlerde, kardeş Türkiye Cumhurbaşkanına ve 83 milyonluk Türkiye halkına siyasi ve manevi desteğinden dolayı teşekkürlerini ileterek, Türkiye Azerbaycan kardeşliği ebedidir,” söyledi..

Sonuç olarak, Azerbaycan milletvekili, Meşhur Memmedov halkı ve seçmenlerini Azerbaycan devletinin 10 Kasım, büyük Zafer Bayramı’nda kutladı.
Karabağ Azerbaycandır!

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA