SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Milletvekili , “Anayasanın kabulü, Ulu Önder’in Azerbaycan devletine en büyük hizmetlerinden biridir”

Azerbaycan Milletvekili , “Anayasanın kabulü, Ulu Önder’in Azerbaycan devletine en büyük hizmetlerinden biridir”
Bu haber 12 Kasım 2020 - 21:24 'de eklendi.

Ülker Piriyeva-Azerbaycan

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov Türkiye Medyasına 12 Kasım, Azerbaycan Cumhuriyeti”nin Anayasa Günü hakkında konuştu.

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasasının kabulünün üzerinden 25 yıl geçti. Ulusal Lider Haydar Aliyev önderliğinde hazırlanan bağımsız Azerbaycan Anayasası 12 Kasım 1995’te referandumla kabul edildi,” dedi.

Milletvekili Meşhur Memmedov aynı zamanda, “Anayasanın kabulü, bağımsızlık tarihimizin en önemli olaylarından biri ve büyük önder Haydar Aliyev’in Azerbaycan devletine yaptığı büyük hizmetlerden biridir. Kişinin dokunulmazlığının, insan hayatının ve sağlığının korunması, iyi bir yaşam standardının sağlanması, hümanizm ve insanlık ilkelerinin Azerbaycan Anayasasının özü olması tesadüf değildir. 5 bölüm, 12 bölüm ve 158 maddeden oluşan Anayasa, ülkemizin demokrasi ideallerine bağlılığının bir göstergesi olan insan hak ve özgürlüklerine geniş yer vermektedir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in girişimiyle, 26 Eylül 2016’da yapılan referandumda, Anayasada üçüncü kez ilaveler ve değişikler edildi. Yapılan eklemeler ve değişiklikler neticesinde, Temel Kanunumuz daha da iyileştirilerek, yeni çağın taleplerine uygunlaştırılmıştır.
Kasım ayı, artık, birçok bayramın ve takvimde önemli günlerin olduğu bir ay oldu. Bugün Azerbaycan en mutlu günlerini yaşıyor. Azerbaycan, zaferini hem cephede hem de diplomatik arenada sağladı. Bugün Azerbaycan en şanlı, en şanlı ve en gururlu günleri yaşıyor. 44 gündür, Başkomutanımızın önderliğinde ordumuz gücünü ve kudretini tüm dünyaya kanıtladı. Bu şanlı zaferde, devlet-halk birliğinin rolünü inkar edersek, adaletsizlik yapmış oluruz. Herkes Cumhurbaşkanımız ve ordumuz etrafında sıkı sıkıya birleşti. Elbette ki, bu birliğin bir sonucu olarak, bugün Azerbaycan, işgal ettiği toprakları hem savaş, hem de diplomasi yoluyla geri alarak, yeni bir tarih yazdı.

Ermenistan askeri ve siyasi cephede kaybetti. Bu yenilgi, Ermenistan için bekleniyordu. Ermenistan, askeri ve ekonomik açıdan çok daha güçlü olan, Azerbaycan karşısında uzun süre dayanamadı.
Bugün, zaferimizin sevincini yaşıyoruz. Artık başımız yukarıda ve alnımız açık olarak yürüyebiliriz.
Kelimenin gerçek anlamıyla, Başkomutanımız, bize bu harika günleri veren muzaffer ordumuz, maddi ve manevi destekleriyle bu zaferi hızlandıran halkımıza sevgiler olsun!” diye açıklamalarda bulundu..

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA