SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Milletvekili , “Azerbaycan halkı kendi Liderleriyle gurur duyuyor ve Ordumuz Başkomutanı ile gurur duyuyor”

Azerbaycan Milletvekili , “Azerbaycan halkı kendi Liderleriyle gurur duyuyor ve Ordumuz Başkomutanı ile gurur duyuyor”
Bu haber 24 Aralık 2020 - 13:31 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Milletvekili , “Azerbaycan halkı kendi Liderleriyle gurur duyuyor ve Ordumuz Başkomutanı ile gurur duyuyor”-

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov Türkiye medyasına verdiği açıklamada – “Sayın Cumhurbaşkan’ın verdiği tüm sözler gerçekleşiyor. Bugün, Azerbaycan halkı kendi Liderleriyle gurur duyuyor ve Ordumuz Başkomutanı ile gurur duyuyor”- diye belirtti.

Bu gün, Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in doğum günü. Bugünki bağımsız ve modern Azerbaycan devletinin mimarı Ulu Önder Haydar Aliyev’in, tabii ki, dünyanın en büyük siyasetçilerinden birinin ailesinde 24 Aralık 1961’de dünyaya gelen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in hayatı hepimiz tarafından biliniyor. Sayın İlham Aliyev, başkanlığının 17 yıllık döneminde, hep her yıl doğum günlerini halk arasında kutlamaktadır, kendi yerinden yurdundan edilmiş mültecilerimiz arasında. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu yılı da bambaşka bir şekilde yeni bir yaşına girmekte.

İki asırdır ilk defa İlham Aliyev’in önderliğinde topraklarından mahrum kalan, devlet olarak bölünen Azerbaycan, son 200 yılda topraklarını ilk defaydı ki, işgalden kurtardı. Ve elbette, bu kez, öncekilerden farklı olarak, Sayın Başkan muzaffer ordunun Başkomutanı olarak tebrik edilecektir.
Devlet başkanı, 2003 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki açılış töreninde yapılan tarihi konuşmalara bakarsak, her zaman şöyle söyler – “Azerbaycan’ı güçlü bir devlet haline getirmek için Haydar Aliyev’in politikasının sürdürülmesi gerekiyor. Bugün yüksek kürsüden konuşarken “Azerbaycan halkına söz veriyorum, bu politikaya hep sadık kalacağım, bu yoldan asla geri dönmeyeceğim, Haydar Aliyev’in politikasına devam edeceğim” .
Elbetteki, bu hayatta babasının yarım kalan işlerini ve hayallerini yerine getirmek, ve gerçekleştirmek her bir çocuğun hayalidir. Sayın İlham Aliyev de babasının vasiyetini yerine getiren en mutlu, imrenilecek bir evlat olarak yeni bir yaşına giriyor.
Modern ve bağımsız ülkemizin hayatında yeni bir dönem başladı, artık. İşgal edilen topraklarımız artık işgalden kurtarıldı ve onların kurtarılmasına ilişkin imzalanan belgeler ve talimatlar ile topraklarımızda yapılan ve yapılacak güzel işler bunun bir kanıtıdır. Cumhurbaşkanı-Halk-Ordu birliğinin, devlet başkanının her zaman vatandaşların yanında olması ve onlarla ilgilenmesi bunun açık bir örneğidir. Her zaman halkına güvenen Cumhurbaşkanı’na milyonların sevgisinin olması şüphesiz. Bütün dünya ve halkımız 44 günlük Vatan Savaşımız sırasında buna bir kez daha tanık olduk. Elbette ki, bununla da bitmiyor, bu sevgiyi koşullandıran unsurlar, vatandaşların Devlet Başkanı Başkomutan Sayın İlham Aliyev’e hitaben yazdıkları sayısız teşekkür ve şükran mektuplarına da bu muhteşem sevgi yansımaktadır.
Tabii ki, devletimizin son 17 yılda, her alanda elde ettiği başarılar bize, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Azerbaycan halkının tüm istek ve dileklerini yerine getiren, devletin ve halkının çıkarlarını politikasına koyan bir kurucu, güvenilir bir kişi olduğunu büyük bir güvenle ve gururla söylemek için sebep veriyor, aynı zamanda o alternatifi olmayan bir Liderdir.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, her zaman zamanın değiştiğini, çağın yenilendiyini söylüyor. Yeni görevler belirleniyor. Tabii bunların uygulanması reformların derinleştirilmesini gerektiriyor. Kural olarak, saygın uluslararası finans kuruluşlarının raporlarında, ülkemizin reformist ülke olarak konumunun güçlendirilmesi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in önderliğinde uygulanan sistematik reformların mantıklı bir sonucudur.
Son 17 yıl, bu noktaya ışık tuttu ki, tam olarak, yurttaşlık faktörü, izlenen politikanın merkezinde yer alıyor. Petrol sermayesinin insan sermayesine dönüşümü, bugünkü Azerbaycan’ın gerçeklerinden biri olduğu bu politikaya bağlılığın sonucudur.
17 yıl boyunca, ülke liderliğinde olduğu dönemden elde edilen başarılar, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin bir sonraki askeri provokasyonuna cevaben bu yıl 27 Eylül’de Muzaffer Başkomutan İlham Aliyev’in emriyle tüm güçlerini ve kabiliyetlerini seferber eden Reşadetli Azerbaycan Ordusu’nun gücü ve kudreti sayesinde, halkımızın milli gururu yeniden sağlandı. Zafer tarihini yazan Sayın İlham Aliyev, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü yeniden tesis eden muzaffer Başkomutan olarak adını sonsuza dek dünya tarihine yazdı.
Sayın Aliyev’in kararlı ve ilkeli konumu, her zaman olduğu gibi, askeri alanda olduğu kadar, tabii ki, diplomatik cephede de başarımızı belirlemektedir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 44 gün süren Vatan Savaşımız sırasında, dünyanın yaklaşık 30 etkili ajans ve televizyon kanalına verdiği röportajlardan birinde gazetecinin “Tarihte nasıl kalmak istersiniz?” Diye sorduğu soruya verdiği cevabı tekrar hatırlatmak isterim. Cevabında, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “benim rolümün gelecekteki değerlendirmesinin ne başardığımıza ve Azerbaycan halkının iradesine bağlı olacağını, söylemişti. O yüzden bu nedenle, Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere, belirli kararları almam için her zaman görüşleri benim için temel olan bu konunun takdirine bırakılması gerektiğini düşünüyorum”, diye belirtmişti.
Özenle şunu belirtmek isterim ki, son zamanlarda tüm milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanı’nın verdiği tüm sözlerin gerçekleştiğine şahit oluyor. Azerbaycan devleti önümüzdeki yıllarda daha da büyük başarılar elde edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde işgalden kurtarılmış topraklarımız yakında yeniden inşa edilecek ve canlandırılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçası ve en güzel bölgelerinden biri olan Karabağımız gerçek bir cennet mekana çevrilecektir.
Kendim de, Parlamentonun Ekonomi Komitesi’nde temsil edildiğimden, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in izlediği özenli ve başarılı politikanın sonucunda, Azerbaycan’ın son 17 yılda geliştiğini ve bölgenin en güçlü devleti haline geldiğini güvenle söyleyebilirim. Bunun yanı sıra, Azerbaycan ekonomisine son 17 yılda 260 milyar dolardan fazla yatırım yapılmıştır. Belirtmek isterim ki, Uluslararası Para Fonu’na göre, Azerbaycan ekonomisi şu anda, Güney Kafkasya bölgesinin toplam ekonomisinin satın alma gücü açısından yüzde 70’ini oluşturmaktadır.
44 günlük Vatan Savaşımız sırasında, bütün dünya Azerbaycan’ın gerçekten güçlü bir devlet olduğuna bir kez daha şahit oldu. Muzaffer Başkomutan İlham Aliyev’in uzun yıllardır yaptığı ordu kuruculuğu sonucunda, dünyanın en güçlü 50 ordusundan biri haline gelen Azerbaycan Ordusu, bugün savaş meydanında kendi gücünü gösterdi ve işgal altındaki topraklarımızı düşmandan kurtardı.
Elbette pandemi sırasında, Azerbaycan’ın ekonomik alanda iyi sonuçlar alması sevindiricidir. Devlet başkanının bu yıl 12 Mayıs’ta “Gilan Tekstil Park” MMC’nin Sumgayıt’teki Medikal Maske Fabrikası ve Dikiş Fabrikası’nın koruyucu tulum fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmanın bir kısmını hatırlayalım:
“Bu gün dünya çapında 150’den fazla ülke yardım için uluslararası finans kuruluşlarına başvurmaktadır. Devletimizin bu listede adının olmadığını belirtmekten gurur duyuyorum. Biz bugün, bütün dünyanın virüsle mücadele yaptığı bir dönemde tek başına mücadele eden ülkelerden biriyiz. Aynı zamanda, Dünya Sağlık Örgütü’ne iki kez bağış yaptık. Bu tür ülkelerin sayısı o kadar da çok değil. Bu bizim sorumluluğumuzu ve pandemiye karşı küresel mücadelede ülke olarak, aktif bir rol oynadığımızı gösteriyor”.
Elbette Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında, 17 yıldır ülkemizde yaptığı çalışmaları, ekonominin gelişmesi, halkımızın refahı, ordumuzun inşası üzere yaptığı muhteşem çalışmalardan her zaman uzun uzun yazabilir ve konuşabiliriz. Ancak tüm görüşlerimi özetlersem, Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Ordumuzun tartışmasız Başkomutanı, Azerbaycan halkının tartışmasız Lideri olduğunu güvenle söyleyebilirim. Bugün, Azerbaycan halkı kendi liderleriyle gurur duyuyor ve Ordumuz Başkomutanı ile gurur duyuyor. Var olun, çünkü bizi yıllardır yaşadığımız utançtan kurtardınız Sayın Cumhurbaşkanımız! Kıymet bilen halkımız her zaman arkanızda. Sizin önderliğiniz altında, bir cennet haline gelecek olan işgalden kurtarılmış topraklarımıza döneceğimiz o günü dört gözle bekliyoruz.

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek