SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Milletvekili , “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gerçeklere dayalı konuşmasını dinlemek, bence bazı BDT ülkelerinin liderleri için faydalı oldu”

Azerbaycan Milletvekili , “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gerçeklere dayalı konuşmasını dinlemek, bence bazı BDT ülkelerinin liderleri için faydalı oldu”
Bu haber 23 Aralık 2020 - 20:45 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Milletvekili , “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gerçeklere dayalı konuşmasını dinlemek, bence bazı BDT ülkelerinin liderleri için faydalı oldu”

Azerbaycan Milletvekili  Meşhur Memmedov, Türkiye Medyasına “Bağımsız Devletler Topluluğu – BDT devlet başkanları toplantısı, ülkemizin şanlı zaferinin yarattığı yeni hakikatler düzleminde gerçekleşti” – diye belirtti.

Kısa zaman öncesinde, Bağımsız Devletler Topluluğu – BDT Devlet Başkanları Konseyi’nin video konferans toplantısı gerçekleşti. Aslında bu konferans – BDT’nin varlığının 29 yılı boyunca, SSCB’nin çöküşü sırasında ortaya çıkan çatışmalardan biri ve kelimenin tam anlamıyla en önemlilerinden birisi, özellikle de dünyanın dikkat merkezinde olan, çözümsüz görünen Dağlık Karabağ sorununun çözümü ve topraklarımızı Ermeni işgalinden kurtarılmasından sonra yapılan ilk konferans olması ile tarihde kalmış oldu. Evet, bu konferans, ilk video konferans olarak akıllarda kalmış oldu. Tabii ki, onu yıllardır düzenlenen diğer konferanslardan ayıran da budur.

Milletvekili Meşhur Memmedov, BDT devlet başkanları toplantısının Azerbaycan Ordusu’nun büyük şanlı zaferinin yarattığı yeni hakikatler ışığında gerçekleştiğini söyledi. O aynı zamanda, “ BDT”nin 8 Aralık 1991’de kurulmasına rağmen, BDT’de tamamen yeni ilkelere dayalı bir ilişkiler sisteminin kurulacağı umudunu veriyor”, dedi.

Milletvekili, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev’in toplantıdaki konuşması, uzun yıllar doğrudan ve açık bir mesaj olarak hatırlanacak ve siyasetçiler için referans kaynağı olacaktır.
Elbetteki, Büyük Vatan savaşımız sırasında, diğer ülkelerle birlikte, bazı BDT ülkelerinin medyası, Azerbaycan topraklarını kurtarmak için başlatılan operasyonlara tek taraflı bir yaklaşım benimsemiş, işgalci mevzileri savunmaya, çatışma hakkında çarpık bilgiler yayarak kışkırtmaya çalışmıştır ve bunun BDT içinde ilan edilen işbirliği ilkelerine ve BDT ülkeleriyle ilişkilerin düzeyine uymadığını, aynı zamanda, Azerbaycan halkında haklı olarak tiksinti uyandırdığını kaydetti.”

Azerbaycan Milletvekili, “Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, Azerbaycan’ın aldığı çok sayıda önlem sonucunda, yıllar içinde oluşan Azerbaycan ile ilgili olumsuz arka planı değiştirmemiz mümkün oldu ve gerçeği bütün dünyaya aktarmayı başardık. Ama ne yazık ki, bazı BDT ülkelerinin medyası, Azerbaycan Ordusu’nun 44 günlük Büyük Vatan Savaşı sırasında ve sonrasında çarpıtılmış bilgileri yaymaktan, kışkırtıcı raporlar hazırlamaktan, tek taraflı TV tartışmaları yapmaktan çekinmedi. Sözsüz ki, bu açıdan bakıldığında, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gerçeklere dayalı konuşmasını dinlemek bence bazı BDT ülkelerinin liderleri için faydalı olurken, bunun yanı sıra, tabii ki, diğerleri haklı suçlamalardan paylarını almış oldu.

Toplantıya başkanlık eden Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki Cumhurbaşkanımıza teşekkürü, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in görüşlerinin bir teyidi olarak değerlendirilebilir” diye söyledi.
Sonuç olarak Milletvekili Memmedov, “İşgali sona erdirerek Azerbaycan’ın kendi toprakları üzerindeki egemenlik haklarını yeniden tesis etmesinin, BDT’de yeni, daha kullanışlı ve daha açık bir ilişkiler sisteminin oluşumuna ciddi bir ivme kazandırabileceğini” kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA