SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ , “EKONOMİSİ GÜÇLÜ BİR DEVLET HER ŞEYE MUKTEDİRDİR”

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ , “EKONOMİSİ GÜÇLÜ BİR DEVLET HER ŞEYE MUKTEDİRDİR”
Bu haber 04 Kasım 2020 - 10:51 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN-ÖZEL HABER

Azerbaycan Parlamentosunun Milletvekili sayın Meşhur Memmedov, Türkiye Medyasına Ekonomi ile bağlı açıklamalarda bulundu..

Yaklaşık 30 yıl boyunca işgalci Ermeniler, halkımızı kendi topraklarımızdan kovmakla kalmadı, yüzeydeki maddi ve manevi kaynaklarımızı ele geçirmekle kalmadı, aynı zamanda zengin madenlerimizi ve demir dışı metaller bakımından zengin yataklarımızı da kullandılar.

Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcılığı tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin işgal altındaki Laçın, Kelbecer ve işgal altındaki diğer bölgelerinde, Ermeni asıllı yabancı uyruklular, ekoloji ve toprak altı kullanımının büyük ölçüde ihlal edilmesiyle sonuçlanan yasadışı ticari faaliyetlerde bulunmakla beraber, ülke ekonomimize çok zarar verdiler.

Azerbaycan devletine verdikleri büyük zararlardan biri, Milli Ordumuzun başarılı operasyonları sonucunda, son günlerde kurtarılan işgal altındaki Zengilan bölgesindeki Vejnali köyüyle ilgili oldu.
İsviçre Konfederasyonu’na resmen kayıtlı “Vallex Group’un” bir şubesi olan “Base Metals Qapalı Səhmdar Cəmiyyəti”, 2009-2017 döneminde, Vejnali köyündeki demir dışı metal yataklarından yasadışı ticari faaliyetlerinden 301 milyon 918 bin manat tutarında yasadışı gelir elde etti.

Bu saydıklarımız virüsün dünya ekonomisi üzerindeki etkileri ve savaş halindeki bi ülke üçün az bir miktar değil.
Ülkemizin servetini talan edenlerin soruşturma organı tarafından uluslararası arananlar listesine alınması sevindirici, elbette. İsviçre Konfederasyonunun yetkili devlet makamlarına, uluslararası hukuki yardım sağlanması konusunda dilekçe verildi. Sorunun uluslararası hukuk alanında çözüleceğine inanıyoruz, ülkemizin servetini, el koydukları mülkleri talan edenler, benimsedileri her şeyi devlet bütçemize son kuruşa kadar teslim edecekler.

Son zamanlarda, dünya güçlerinin bizimle olan anlaşmaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın dış diplomasideki üstün başarısı, bunu söylemek için bize sebep veriyor.

Büyük Vatan Savaşı’nın sona ermesinin ardından, ülkemizin kısa sürede ekonomik olarak gelişmiş ve kendi kaynakları pahasına dünyada güçlü bir ülke olacağına inanıyorum.
Çünki ekonomisi güçlü olan devlet her şeye muktedirdir!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA