SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ  Memmedov,  “Muzaffer Ordumuz, Berde’nin intikamını alacak”

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ  Memmedov,  “Muzaffer Ordumuz, Berde’nin intikamını alacak”
Bu haber 29 Ekim 2020 - 23:18 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA -AZERBAYCAN

Birmagazin.com’da açıklama yapan, Azerbaycan Parlamentosunun Milletvekili Meşhur Memmedov, Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından Berde bölgesindeki sivil yerleşim yerlerinin ikinci kez bombalanmasının çok sayıda can kaybı ve yıkımla sonuçlandığını söyledi.

Ne yazık ki 28 Ekim 2020 günü saat 13.00 sıralarında Berde kentinde sivillerin yoğun olduğu ve ticaret tesislerinin bulunduğu bölgeye yapılan roket saldırıları sonucunda, 21 kişi öldü ve 70’e yakın kişi yaralandı, sivil altyapı ve bir çok sayıda araçlar ağır hasar gördü.

Henüz insanlığa karşı savaş ve terör suçlarından vazgeçmemiş olan saldırgan Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere, uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal ederek sivillere yönelik terör eylemleri gerçekleştirdi.

Terörist Ermenistan savaş sırasında, 12 Ağustos 1949 tarihli Sivillerin Korunmasına İlişkin Sözleşme hükümlerinin yanı sıra, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi hükümlerini büyük ölçüde ihlal etti.
Ermenistan’ın azgınlaşmasının nedeni, geçmişte Azerbaycan’a yönelik eylemlerinden dolayı, etkili uluslararası kuruluşlar tarafından uluslararası yasal yaptırımlara maruz kalmamış olması ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarını uygulamak için etkili bir önlem alınmamış olmasıdır.

Bir kez daha dünya toplumunu, Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgal altındaki Azerbaycan topraklarından kayıtsız şartsız çekilmesini talep etmeye, adalet ve insanlık adına sivillerin öldürülmesinden sorumlu olanların cezalandırılması için etkili tedbirler alma çağrısında bulunuyorum.

Milletvekili Meşhur Memmedov son olarak, “Dünyanın önde gelen ülkelerine konuşan Sayın Cumhurbaşkanımız, hangi vahşilerle savaştığımızı tüm dünyanın, tüm Müslüman dünyasının gördüğünü de kaydetti. Ama hiçbir şeyin bizi durduramayacağını tekrar söylemek istiyorum. Ermenistan işgal altındaki topraklardan gönüllü olarak çekilmezse, onları oradan da biz çıkaracağız.

Başkomutan’ın önderliğindeki muzaffer Ordumuz, yakında Berde’nin intikamını alacak. Bizim yolumuz hakikat yoludur. Ve bu kutsal hakikat yolunda, hedefimize ulaşmamıza sadece sayılı günler kaldı.
Zafer bizimdir, Karabağ Azerbaycandır!,” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA