SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Bir, Birlikte Güçlüyüz”

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Bir, Birlikte Güçlüyüz”
Bu haber 08 Aralık 2020 - 7:40 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Bir, Birlikte Güçlüyüz” .

Şimdi ülkemiz, büyük sınavlardan geçmekte. Bu bir gerçektir ki, Başkomutanımızın kararlılığı, öngörüsü ve profesyonelliği sayesinde Büyük Vatan Savaşı’nı geride bıraktık. Elbette, zafer söz konusu olduğunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında bir yumruk gibi birleşen ve gönderdiği hediyelerle, veda törenlerinde yaptığı konuşmalar ve mektuplarıyla Muzaffer Ordumuza ilham veren minnettar olan sabırlı ve kahraman halkımızın emeği yadsınamaz. Azerbaycan devleti olarak, Vatan Savaşımız sırasında hiçbir gücün devleti, orduyu ve halkı yenemeyeceğini tüm dünyaya kanıtladık.

Savaş sırasında, Sayın Cumhurbaşkanımız, dünyanın en önde gelen haber ajanslarına verdiği röportajlarda, onların temsil ettikleri ülkelerin Azerbaycan’a yönelik tutumlarının belirsiz olduğunu, Azerbaycan’ın gerçek sesini desteklemediklerini açıkca gördük. AGİT Minsk Grubu, çatışmayı 30 yıldır dondurdu ve topraklarımızın işgal altında kalması konusuyla yıllarca ilgilenilmedi, bir sözle, yıllar yıllara satıldı.
Lakin, bize karşı olan tüm devletler, Devlet-Ordu-Halk Birliği önünde, sessiz kalmalı oldular. Azerbaycan devleti, dünyada yıllardır donmuş ihtilaflara rağmen, adalet adına, topraklarının kurtuluşu için bir ilke imza atdı, bu ilkin adı – Karabağ Zaferidir!..

Esir değişimi için görüşmeler, devam etmekte. Azerbaycan, kahramanlarının canları ve kanları pahasına elde edilen Zaferi muhteşem bir Zafer Geçidi ile kutlamaya hazırlanıyor. Ermenilerden ganimet olarak aldığımız silahların gösterilmesi, silahlarını saldırgan ülkeye satan ülkelere bir mesaj olacaktır. Bununla, Sayın Başkan, Zafer Geçit Töreni ve savaş ganimetleri ile toprak bütünlüğümüzü desteklemeyen ülkelere bilinçaltı bir mesaj gönderecek. Bu aslında, diplomatik bir hareket, bu bir tür profesyonel diplomasidir.
İşgalci Ermenistana karşı kazanılan zafere rağmen Azerbaycan, diğer ülkelerle birlikte, COVID-19 virüsüyle savaşmaya devam ediyor. Ne yazık ki, hedef gücü ve iyi düşünülmüş politika bu mücadelede rol oynamıyor. Her kes bilmelidir ki, SORUMLULUK, bu hastalıkla mücadeleyi kazanmanın en önemli yoludur. Tabii ki, ne yazık ki, bu kadar çok insanın enfekte olmasına ve hatta ölmesine rağmen, hala ülkemizde, hastalığı ciddiye almayan vatandaşlarımız var, onların korunmasızlıkları, hastalık onlar tarafından ciddiye alınmıyor – yaygın grip, izolasyon eksikliği, bu da doğal olarak, ciddi komplikasyonlara yol açıyor.

Bu vesileyle, milletvekili olarak, vatandaşlarımızı Büyük Vatan Savaşı’nda yaralanan askerlerimizin hastanelere ve doktora büyük ihtiyaç duyduklarını, dikkate almaya çağırmak istiyorum. Vatandaşlar virüse yakalandıkları sürece, kurallara uymadıkları sürece, hastaneler hasta dolu olduğu sürece Gazilerimizin haklarını ihlal ediyorlar. Unutmayalım ki, yandaş hastalıkları olan doktorlarımız da tedavi ettikleri hastalardan virüs kapmış olsalar, kurtulamazlar ve hayatlarını kaybederler. Bu hassas zamanlarda, doktor kaybetme vaktimiz yok. Çünki, devlet doktor yetiştirmek için yıllardır mücadele ediyor.

Değerli vatandaşlar, sonda hepinizi COVİD-19 virüsüne karşı Vatan Savaşı’nda gösterdiğiniz birliği sürdürmeye çağırıyorum. Maskesiz insanları gördüğünüzde, kamuoyuna kınayın ve tanıdığınız hasta insanların toplumda dolaşmasını önleyin. Büyük Vatan Savaşımız bütün dünyaya halk birleştiğinde, en büyük savaşları kazana biliceklerini kanıtladı, halk olarak birleşelim ve virüse karşı zaferimizi kanıtlayalım.
Biz, birlikte güçlüyüz!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA