SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Millletvekili Memmedov , “Vatandaş olarak virüsün yayılmasını önlemek, ordumuzdan uzak tutmak her birimizin görevidir”

Azerbaycan Millletvekili Memmedov , “Vatandaş olarak virüsün yayılmasını önlemek, ordumuzdan uzak tutmak her birimizin görevidir”
Bu haber 22 Kasım 2020 - 12:05 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN -Özel Haber

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Türkiye medyasına yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’ın bugün iki cephede savaştığını, Vatandaş olarak virüsün yayılmasını önlemek, virüsü ordumuzdan ola bildiğince uzak tutmak her birimizin görevidir,” söyledi.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın diplomatik başarıları sonucunda, topraklarımızın kavgasız dönüşü, zaferle sonuçlanan Şanlı Ordumuzun tarihi zaferi bizleri çok mutlu ediyor. Ancak tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsünün ülkemizde salgını bizleri düşündürüyor. Bu nedenle, ülkemizde Operasyonel Merkez bugün bir brifing düzenleyerek bazı kuralların değiştirildiğini duyurdu.”

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Türkiye medyasına yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’ın bugün iki cephede savaştığını söyledi. Her iki savaş da ülkede istikrar, güvenlik ve ihtiyat gerektiriyor. 44 gün süren savaşta, savaş alanında tarih yazan Şanlı Azerbaycan Ordusu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yaptığı reformlarla, muharebe kabiliyeti ve lojistik açısından uluslararası standartları tam anlamıyla karşılayan, yeni bir seviyeye ulaştı. Vatandaş olarak virüsün yayılmasını önlemek, virüsü ordumuzdan ola bildiğince uzak tutmak her birimizin görevidir” dedi.

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Savaş sırasında, Azerbaycan’ın sadece istikrarlı ve güvenli bir ülke olarak konumunu güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda hoşgörülü bir ülke olduğunu tasdik etmesi, sevindiricidir, aynı zamanda, 44 günlük savaş sırasında, istikrarı sağlamak ve uluslararası ermeni terörizmiyle mücadele tedbirlerini daha da güçlendirmek için geniş fırsatlar açtı.

Ermeniler, Kelbecer ve Ağdam’da yaptıkları zulümlerle kendilerini teşhir ettiler.

Koronavirüs enfeksiyonunun coğrafyasının genişlediği bir dönemde, Azerbaycan Ordusu tarih yazıyor, tarihi adalet, toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlıyor ve insanlar sevincini paylaşmak için sokaklara ve meydanlara akın ediyor ki, bu bugün büyük bir risk. Tarihi öz topraklarımıza Büyük Dönüş için hazırlıklarının sürdüğü bir dönemde, herkes büyük bir gururla bu dönüşün hazırlıklarına katkıda bulunmaya çalışıyor. Birliğimiz ve beraberliğimiz sayesinde, tarihi zafer bir kez daha tasdik edildi. Ülkemizin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması, halkımızın güvenliğinin daha güvenilir şekilde korunması, Azerbaycan devletinin izlediği politikanın temel taşıdır. Ülkemizin gelecekteki kalkınması, insanların refahının iyileştirilmesi için yeni hedeflere ulaşmamız için bize daha büyük fırsatlar sunuyor. Halkımız Sayın Cumhurbaşkanımız Muzaffer Başkomutan İlham Aliyev ve cesur Azerbaycan Ordusu ile gurur duymaktadır. “Birliğimiz, devletin gücünü istemeyenlerin kanatlarını kırıyor, yeni hedeflere, ülkemizin gelecekteki kalkınmasına, halkın refahına ulaşmamız için bize daha büyük fırsatlar sunuyor,” dedi.

Milletvekili, “Vatan Savaşı’mızda, 44 günlük zaferimizin ana sebebinin Devlet-Ordu-Halk Birliği olduğunu, unutmayalım. Şu anda, devletimiz ve ordumuz sorumlulukları ile onurlu bir şekilde mücadele ediyor. Bir ulus olarak sorumluluklarımızın sorumluluğunu da almalı ve bugün Operasyonel Karargah tarafından alınan kararları sorumlu ve koşulsuz olarak uygulamalıyız” söyledi.

Sonuç olarak, Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bir kez daha, virüse karşı korunmak için, halkı kurallara uymaya çağırdı ve cephede yaralanan cesur askerlerimizin ve subaylarımızın hastanelerimize ve doktorlarımıza daha çok ihtiyacı olduğunu, halkın kurallara uymalarını ve bütün bunları dikkate almalarını,” tavsiye etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA