SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “1915 olaylarının araştırılmasına ihtiyaç var”

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “1915 olaylarının araştırılmasına ihtiyaç var”
Bu haber 25 Nisan 2021 - 9:52 'de eklendi.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “1915 olaylarının araştırılmasına ihtiyaç var”

 

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “1915 olaylarının araştırılmasına ihtiyaç var” diye, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya açıklama yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasına ilişkin açıklaması ile bağlı, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “1915 yılı olaylarının araştırılmasına ihtiyaç var”– dedi.

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Böylece beklenen adaletsizlik baş verdi. Ne yazık ki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki 1915 yılı olaylarına ilişkin açıklamasında “soykırım” kelimesini kullandı.

Ermenistan ve Ermeni lobisinin iddiasına göre, Türkiye’nin selefi Osmanlı İmparatorluğu, 1915yılında Anadolu’da yaşayan Ermenilere karşı bir “soykırım” gerçekleştirdi. Bu görüşü reddeden Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan belirtdi ki, Türkiye tarihinde Ermenilere karşı herhangi bir soykırım yapılmamıştır. 1915 yılı olaylarının araştırılmasına ihtiyaç vardır.

Türkiye Cumhuriyeti, Ermenistan’ı 1915yılı arşivlerini açmaya ve olayları araştırmak için ortak bir komisyon kurmaya çağırdı. Lakin Ermenistan, Türkiye’nin bu önerisine henüz yanıt vermemiştir.
İnanmak isterdik ki, kendisine her zaman demokrasinin beşiği diyen ABD Ermenistan’ı 1915 arşivlerini açmaya ve olayları araştırmak için ortak bir komisyon kurmaya ikna edecek, sonra Biden, “soykırım” kelimesini kullanarak ne kadar yanıldığına bizzat şahit olacaktır.

Azerbaycan her zamanki gibi kardeş Türkiye’nin yanında. Ermeni lobisinin etkisi altında, belki de baskısı altında işlenen soykırım suçlamasını doğru yaklaşım olarak hesap etmiyoruz. Tabii ki, tarih değiştirilemez. Elbette ki, adaletin yerine gelmesi zaman alır. Biz de o zamanı bekleyeceğiz” – dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek