SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AZERBAYCAN’IN DOSTU DOSTUMUZ, DÜŞMANI DÜŞMANIMIZDIR

AZERBAYCAN’IN DOSTU DOSTUMUZ, DÜŞMANI DÜŞMANIMIZDIR
Bu haber 19 Temmuz 2020 - 17:25 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA –ÖZEL HABER
Osmanlı Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Turgut Başdaş, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Sayın Hazar Zafir oğlu İbrahim, Osmanlı Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcıları Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu, Dr. Servet Avşar, Emin Altaş, Ahmet Polat, Zeki Başdaş, İç Anadolu Bölge Başkanı Ünal Yüksel, Ankara İl Başkanı Şafak Karakaş, Kadın Kolları Genel Başkanı İpek Bahçeci ile beraber 500 kişilik bir grupla Azerbaycan Türk kardeşlerimize destek için Anıtkabir `e çıktılar.

Azerbaycan Türk kardeşlerimize bugün Ankara `da destek olmak için tek STK olarak Osmanlı Ülkü Ocakları vardı.

Başdaş, Program sonrası Gazeteci Abdullah Yiğit `e Özel Açıklamalarda Bulundu. Bugün Osmanlı Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılarımız, kadın kolları genel merkezimiz, İl Başkanlarımız ve bölge başkanlarımız ve AZERBAYCAN ‘ın Ankara Büyükelçisi Sayın Hazar Zafir oğlu İbrahim ile beraber Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret ettik.Azerbaycan Türk Kardeşlerimize destek olmak için bir araya geldik.Başdaş, Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından 12 Temmuz 2020 tarihinde başlayarak, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve Tovuz Bölgeleri’nde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mevzilerine gerçekleştirdiği hain ve menfur saldırıları Osmanlı Ülkü Ocakları Olarak şiddetle kınıyoruz.

Azerbaycan ordusundan, biri tümgeneral olmak üzere 4 yüksek rütbeli subay, 8 asker ve sivil vatandaşlarımız şehit olmuştur, yaralılar da mevcuttur. Ermenistan, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve çevresindeki topraklarını yıllardan beri işgal etmekte ve var olan çatışmaya yeni boyutlar eklemekte ise de bu alçak saldırılar başarısızlığa uğramaya mahkûmdur.

Ermenistan’ın, hak ve hukuku hiçe sayan bu hain saldırıları karşısında, milletin iradesinin tecelligahı olan Azerbaycan Devleti’nin ve Kahraman Ordumuzun alacağı her kararın arkasında olduğumuzu bildirir, bölgede insani dramlara mani olmak için işgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın toprağı olan Karabağ’dan derhal çekilmesi gerektiğini bildiririz.

Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın verdiği kararlara saygı duymalı ve derhal uygulamalıdır.

Bu anlamda Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından 12 Temmuz 2020 tarihinde başlayarak, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve Tovuz Bölgeleri’nde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mevzilerine gerçekleştirdiği hain ve menfur saldırıları Türkiye’de Osmanlı Ülkü Ocakları olarak şiddetle kınadığımızı bildirir; bundan sonra da toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan Türk Kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Azerbaycan `ın Dostu Dostumuz,Düşmanı Düşmanımızdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA