SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AZERBAYCANLI MİLLETVEKİLİ, YURTDIŞINDA YATIRIM YAPAN İŞADAMLARINA TÜRKİYE’ye DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU

AZERBAYCANLI MİLLETVEKİLİ, YURTDIŞINDA YATIRIM YAPAN İŞADAMLARINA TÜRKİYE’ye DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU
Bu haber 27 Ekim 2020 - 9:41 'de eklendi.

Ülker Piriyeva-  AZERBAYCAN

Azerbaycanlı Milletvekili, Parlamento Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komisyonu Üyesi Meşhur MEMMEDOV, yurtdışında yatırım yapan Azerbaycanlı iş adamlarına Türkiye’ye destek çağrısında bulundu.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki stratejik ittifak her alanda gün geçtikçe güçleniyor.
Azerbaycan devleti, Türkiye ile ekonomik ilişkilere de özel bir önem vermekte ve karşılıklı yatırımlar, ikili ticaret, bölgesel ve küresel öneme sahip enerji ve ulaştırma projelerine katılım yoluyla bu ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Ekonomi haberlerini okuduğumuzda, Azerbaycan’a verilen desteğin Türkiye’nin ekonomisi kadar politikasından da vazgeçmediğini görüyoruz. Böylelikle Türkiye üzerindeki siyasi baskı kardeş ülkenin ulusal para biriminin değer kaybetmesine neden oldu. Aynı zamanda, siyasi baskıların bir sonucu olarak, Türkiye’deki Batı ülkelerinden gelen yabancı yatırım hacmi azalmakta ve mevcut durumda döviz talebini olumsuz etkilemektedir.
Topraklarımızı işgalden kurtarmak için haklı davamızda, Türkiye’nin doğrudan siyasi desteği kardeş devlet üzerindeki baskıyı daha da artırdı. Aslında, bu siyasi desteğe farklı görüntüler vermeye çalışsalar da başarılı olamadılar.
Sayın Cumhurbaşkanı konuşmalarında, röportajlarında ve açıklamalarında Türkiye’nin sadece siyasi destek sağladığını defalarca vurgulasa da, bu kardeşlik konumu ve siyasi destek nedeniyle, bazı önde gelen ülkelerin Türkiye’ye yaptırım uygulayabilmesi talihsiz bir durum ki, tartışılıyor.
Ekonomik istatistiklere bakıldığında, Azerbaycanlı işadamları Türkiye’nin yabancı yatırımının yaklaşık yüzde 5’ini oluşturuyor.
Milletvekili olarak, yurtdışında yatırım yapan girişimcilerimizi Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmaya çağırıyorum.
Böyle ki, tüm baskılar göz önüne alındığında, her birimizin, özellikle de girişimcilerimizin, davamızı destekleyen kardeş Türkiye ekonomisine katkıda bulunması çok önemli. Azerbaycanlı iş adamları her yıl yabancı ülkelere büyük meblağlar yatırıyor. Bu fonlar Türkiye ekonomisine yönlendirilirse kardeş devlet ekonomisine destek olur, iş adamlarımız daha çok kazanır.
Böylelikle Türkiye ekonomisine yatırım yapmaya devam eden Azerbaycan, kardeş ülke ekonomisine olan yakınlığını daha da artırabilir.
Azerbaycan, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği mega projelerin yakın zamanda, kardeş ülke ve bölgenin ekonomisine ve güvenliğine katkı sağlayacağına emin. Sarsılmaz Türkiye ekonomisi, siyasette olduğu gibi yakında dünyaya meydan okuyacak. Azerbaycan devletinin ve girişimcilerin her zaman olduğu gibi kardeş Türk halkına ve devletine her alanda tam destek vermeye devam edeceğine inanıyorum.
Tüm İş adamlarımızı, ellerinden geldiğince kardeş Türkiye ekonomisine destek olmaya çağırıyorum!
Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliği sonsuz ve sarsılmaz!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA