SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AZERBAYCANLI öğrenci NURŞEN BEYALİZADE ‘nin “ASKERE MEKTUP”

AZERBAYCANLI öğrenci NURŞEN BEYALİZADE ‘nin “ASKERE MEKTUP”
Bu haber 15 Ekim 2020 - 1:51 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN -Özel Haber

Azerbaycan, Başkent Bakü şehri, Nerimanov ilçesinin en iyi okulu olan Milli Kahraman Rafig Nesreddinov’un adını taşıyan 39 Nolu Ortaokul Müdürü Tahire Şükürova’nın liderliğinde 39 Nolu okul, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Ordusu’na teşekkür etmek ve manevi destekte bulunmak için öğrenciler arasında geçtiğimiz günlerde “Askere Mektup” projesini hayata geçirdi. Okulun 5ç sınfının başarılı öğrencisi Nurşen Beyalizade 2 dilde “Askeri Mektub” yazarak, aynı zamanda, o şanlı mektupları kardeş Türkiye medyasına da sundu..

AZERBAYCANLI 5 ‘ci sınıf öğrencisi NURŞEN BEYALİZADE”nin
TÜRKİYE ve AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANLARI ‘na teşekkürü ve AZERBAYCAN ASKERİ ‘ne ilettiği o, tarihi mektupları..

AZERBAYCANLI öğrenci NURŞEN BEYALİZADE ‘nin “ASKERE MEKTUP” projesi ile 2 dilde yazdığı o şanlı mektuplar..

Azerbaycan Devletinin yaşadığı bu zafer dolu tarihi günlerde, Azerbaycanlı “okul” çocukları, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri askerlerine gösterilen güçlü iradeye duydukları minnet ve şükranlarını ifade etmek, askerlerimizde coşkuyu artırmak için “Askere Mektup” projesini hayata geçiriyor..
Her girişim özünde vatandaşlıktır. Son zamanlarda, bu tür girişimler hem kapsam hem de içerik olarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Savaş sırasında gençlerin ve okul çocuklarının ordumuza olan sevgisi övgüye değer.

Ülkemizde uygulanan projelerden biri de “Askere Mektup” projesidir. Farklı okullardan olan öğrencilerimiz tanımadıkları asker kardeşlere mektup yazıp onlara istek ve arzularını ifade ederler.
Düşlerin ve arzuların içeriği çocuklarımızın da tek isteği: topraklarımızı işgalden kurtarmak.
Her çocuğumuzun mektubu bir kalbin emri, her mektup bir yurttaşımızın ordumuza samimi bir çağrısıdır, bir askerimizdir. Bu samimi mektuplar ordumuzla-halkın ilişkisi olarak değerlendirilmelidir.
Farklı sınıflarda okuyan öğrenciler tarafından yazılan mektuplar, Anavatanı ve ordumuzu sevdiklerini doğrular. Bu aşk vatanseverliktir.

Mektupların bir kısmı Rusça yazılmıştır. Rusça bölümünde okuyan öğrencilerin yazdığı mektuplar, Azerbaycan bölümünde okuyan öğrenciler tarafından yazılan mektupların içeriği – ikisi de aynı – askerivatanseverlik..

“Askere Mektup” projesi gençlerin vatansever ruhunu oluşturması açısından çok değerli bir proje ve bu projenin devam edeceğine inanıyoruz.
Bu güzel coşku dolu mektuplardan birisi de Azerbaycanın baş kenti Bakü şehri, Nerimanov ilinde rusca bölümünde okuyan 5”ci sınıf öğrencisi NURŞEN BEYALİZADE ‘den geldi.. O kardeş devlet olan Türkiyede defalarca ailesi ile birlikte bulunduğunu ve Türkiyeyi özellikle başkent ANKARA”yı çok sevdiğini belirtdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğana, tüm Türkiye ‘ ye Azerbaycan ‘a verdikleri manevi destek için içten teşekkürlerini bildirerek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın tüm dünyanın karşısında sevgi dolu kardeşlik dayanışmalarını takdir ettiğini ve Azerbaycanlı genç vatandaş olarak Azerbaycan ordusu ‘nun Zaferine tüm kalbiyle inandığını ifade etti..

NURŞEN BEYALİZADE “Askere Mektup” projesinin vasıtasıyla vatanı Azerbaycana, Askerine ve Cumhurbaşkan ‘ına olan askeri vatanseverlik sevgi ve duygusunu çocuk kalbi ile dile getirmeye çalışarak, asker kardeşlerine kendi yazdığı mektubu özel olarak kardeş Türkiye medyasına da sundu..

İşte NURŞEN BEYALİZADE ‘nin “ASKERE MEKTUP” projesi ile 2 dilde yazdığı o TARİHİ mektuplar..
BAKÜ-15/10/2020
Saygılarımla..
5 ‘ ci sınıf öğrencisi NURŞEN BEYALİZADE

Açıklama yok.

Açıklama yok.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek