SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Aziz Akkuş `tan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

Aziz Akkuş `tan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı
Bu haber 12 Mart 2021 - 12:22 'de eklendi.

Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş , “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Akkuş, Büyük Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını adeta destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü idrak etmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aziz Milletimizin vatan sevdasını ve imkânsızlıklar içerisinde verdiği var olma mücadelesini mısralara dökerek bizlere ölümsüz bir rehber bırakan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da bu sayede bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve kutsallığına verdiği önemi abideleştiren bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle oluştuğu tezahürüdür.

Milli Mücadelemizin ve İstiklal Savaşı’mızın ruhunu içinde barındıran İstiklal Marşı’mız, ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalandığı müddetçe Aziz Milletimizin ortak sesi ve vicdanı olmaya devam edecektir.

Bizlere düşen, İstiklal Marşı’mızın; varlık mücadelesi veren bir milletin bağımsızlığının destanı olduğunun şuuruyla, devletimizin hangi zor şartlarda kurulduğunu bilerek, ülkemizin bütünlüğüne kast eden oluşumların oyunlarını bozmaktaki en önemli motivasyon kaynaklarımızdan biri olduğunun bilinciyle genç nesillere aktarmaktır.

İçinde yaşadığı toplumun dini ve milli değerlerini çok iyi bilen, Büyük Milletimizin gönlünde çok müstesna bir yere sahip olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşı’mız olmak üzere yazdığı tüm eserleri ve fikirleriyle her zaman saygı ve sevgiyle anılmaya devam edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’mızın 100. kabul yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, bayrağımız ve vatanımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımıza Cenab-ı Haktan bir kez daha rahmet dileyerek minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA