SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AZİZ AKKUŞ `TAN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI
Bu haber 03 Mayıs 2021 - 13:17 'de eklendi.

AZİZ AKKUŞ `TAN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

 

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş; 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Akkuş , “Türk, bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil, İslam ile şereflendirilmiş, zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin adıdır” dedi.

3 Mayıs’ın, Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi bir not olduğunu belirten Akkuş, mesajında şunları dile getirdi; ”10 asırdan fazla bir süre İslam’ın sancaktarlığını yapmış bir milletin ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğunu vurgulayarak, Türk, bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil, ağırlıklı olarak Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu’da yaşayan, İslam ile şereflendirilmiş, zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin adıdır. Tarihten bugüne Millet olarak başımız dik, alnımız ak bir şekilde kendi varlığımızı kutsal vatanımızın varlığı uğruna düşünmeden feda ettik. Milliyetçilik, aziz milletimizin dünyada hak ettiği yere gelmesi için çalışmak, üretmektir. Milli bekamız ve bağımsızlığımız tartışılmaz koşuldur.

3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin inanmış ve adanmış gerçek dava adamlarının elinde yarına ışık tutacak bir meşale misali, Türklük bilincinin tarihi bir abidesi olarak tarihe mal olmuştur. 3 Mayıs ruhunun tüm yüreklerde bütün heyecanı ve samimiyetiyle yaşanması dileğiyle bayramımız kutlu olsun.”

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek