SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

AZİZ AKKUŞ `TAN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI
Bu haber 29 Nisan 2021 - 11:46 'de eklendi.

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Akkuş, Bugün 29 Nisan, bu tarih aynı zamanda geçmişimizde önemli bir tarihin de yıl dönümü. ‘Kut’ül Amare Zaferi’. 29 Nisan 1916’da yaşanmış olan ve Osmanlı Devletinin son 200 yılı içerisinde kazandığı zaferlerin en önemlilerinden biri olarak gördüğümüz Kut’ül Amare, yine Çanakkale Destanından sonra tarihimizde yaşanmış en büyük zaferlerden biri olarak nitelendirebileceğimiz bir zafer. Bu zaferin her yıl dönümü, ondan çıkardığımız derslerden ötürü de önem kazanıyor.

Birinci Dünya Savaşı’ nda mücadele verdiğimiz cephelerden biri olan Irak Cephesi’ nde Irak petrollerini ele geçirmeyi amaçlayan İngilizler, 6 Kasım 1914 tarihinde Basra Körfezinden Şattülarap ağzındaki Fav mevkiine asker çıkararak saldırıya geçmişler, ilerleyen aylarda bu saldırılarını kuzeye doğru genişletmişlerdir. İngilizler, 3 Haziran 1915 tarihinde Kut’ül Amare’ yi Temmuz ayı sonlarına doğru Nasıriye’ yi işgal etmişlerdir. 23 Kasım 1915′ de ileri harekata geçen Türk Birlikleri, General Townshend komutasındaki İngiliz Ordusunu geri püskürterek Kut-ül Amere’ de çember içerisine almayı başarmışlardır. Kut’ül-Amare’ yi bir kale gibi savunan General Townshend 29 Nisan 1916 tarihinde teslim almak zorunda kalmıstr. Türkler, Kut’ül- Ammare’ de İngilizlerden başta Tümen Komutanı General Townshend olmak üzere toplam 13 general, 481 subay ve 13300 askeri esir almışlardır.

Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kut’ül-Amare zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir kahramanlık destanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu eşsiz zaferin mimarı olan Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan Kut’ül-Amare Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek