SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Aziz Akkuş `tan ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ Mesajı

Aziz Akkuş `tan ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ Mesajı
Bu haber 22 Aralık 2020 - 10:11 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
15 Temmuz Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Divan Kurulu Başkanı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş , ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Akkuş , “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!” diyerek bu toprakları vatan kılma adına, çetin kış şartları altında, on binlercesi tek kurşun bile atamadan Sarıkamış’ta şehadet şerbeti içen yaklaşık 90 bin şehidimiz, aziz milletimizin gönlünde çok müstesna ve ulvî bir yere sahiptir. Bu vesileyle şehitlerimizi şahadete erişlerinin 106. sene-i devriyesinde milletçe şükran ve minnetle anıyoruz.

Ölümü öldüren bir anlayışa sahip bir medeniyetin mensupları olan bizler, vatanı, bayrağı ve inancı için can vermeyi, yaşamaktan daha evlâ görürüz. Nitekim “şehit” olmak, her birimizin hayalinde ve duasında olan yüce bir makamdır.

Bu kutlu makama Sarıkamış’ta ulaşmış kahraman yiğitlerimizin yazdığı tarih, Devletimizin kuruluşunda da çok önemli bir rol oynamıştır.

Merhum Akif’in;
“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor” dediği gibi, orada şehadet şerbetini içen 90 bin güneş, bu coğrafyada hilalin hâkim, ay yıldızlı bayrağımızın da bâki kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bugün bizler millet olarak o kahramanların canlarıyla bedelini ödedikleri bu vatanda, tüm mazlum ve masumların umudu olmaya devam ediyoruz. Kahraman şehitlerimizden aldığımız mirasla Vatanımızı ve Devletimizi her türlü işgal, tehdit ve darbe girişimine karşı canlarımız pahasına koruduk ve koruyacağız. Güneydoğu ağırlıklı olarak bölücü terör örgütü ile 32 yılı aşkındır verdiğimiz mücadele ve 15 Temmuz ihanet kalkışmasına millet olarak verdiğimiz destansı cevap, bunun en büyük kanıtıdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Sarıkamış’taki şehitlerimiz başta olmak üzere, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, bölücü ve yıkıcı terör örgütleri ile yapılan mücadelelerde, 15 Temmuz ihanet girişimi sırasında ve gönül coğrafyamızın her bir karışında şehadet mertebesine eren tüm kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA