SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Baha , Geçmişte herkes gibi bende ayrılıklar yaşadım

Baha , Geçmişte herkes gibi bende ayrılıklar yaşadım
Bu haber 16 Aralık 2020 - 20:40 'de eklendi.

Baha’yı biraz tanıyabilir miyiz?
1969 Doğumluyum. Başak burcuyum. 1999 yılına kadar hayatım Ankara’da  geçti. G.Ü. Müzik Eğitimi Fakültesi mezunuyum. 1999 yılında ilk albümüm “Aşkın Tebessümü” sonrasında İstanbul’a yerleştim. Duygusal ve romantik olduğumu söylerler.
Sanırım yaptığım müzik tarzının da bunda etkisi var.
Bu  sene de projeleriniz olacak mı?
Haziran ayında çıkarmayı düşündüğümüz bir albüm hazırlığımız var. TRT Müzik’te geçen yıl 13 bölüm canlı yayınlanan programımız Müzik BAHA’ne ocak ayında başladı. Onun dışında yurt içi ve yurt dışı konserler ve programlar tüm hızıyla devam ediyor.
Kadife sesli, slow müziğin prensi gibi benzetme yapmış sevenleriniz tarafından size, hoşunuza gidiyor mu bu benzetmeler, onlara söylemek istedikleriniz var mı?
Onlara teşekkür ediyorum. Böyle anılmak tabiki güzel ama konserlerde bazen şaşırıyorlar çünkü hareketli şarkılarda söylüyoruz. Hep slow değil tabiki.
Kutupta yaz şarkısının hayla dinleniyor olmasını neye bağlıyorsunuz? Bu şarkının hikâyesinden biraz bahseder misiniz?
Sözü Aşkın TUNA’ya müziği rahmetli Halil KARADUMAN’a ait çok güzel bir şarkıdır. Ben öğrencilik yıllarımda sahne alırken hep söylerdim ve çok beğenilirdi. Bir gün albüm yaparsam bu şarkıyı mutlaka koyacağım albüme demiştim. Öylede yaptım çok beğenildi.
Farz et, Aşk Acısı, Canım Sevgilim, Kıyamam Sana, Özledim Seni, gibi daha bir çok aşk acısı konulu şarkılarla bizi alıp başka yerlere götürüyorsunuz. Sizi de hayatınızda başka yerlere alıp götüren birisi mi var yoksa geçmişte yaşadığınız bir ayrılık mı?
Tüm şarkıların benim hayatımda önemli bir yeri vardır. Her şarkı mutlaka bir dönemi, bir olayı, bir anıyı hatırlatır bana. Bu alıp götürme ise evet alıp alıp götürür şarkılar beni bir yerlere. Geçmişte herkes gibi bende ayrılıklar yaşadım, ama hayatta geçmişe fazla takılmadan hep ileri bakmak gerek diye düşünenlerdenim.
En çok hoşunuza giden albümünüz ve şarkınız hangisidir?
İlk albümüm çok içime sinmiştir. Belki de ilk olduğu için tam bilemiyorum ve tabiki “Boşver Üzülme” ilk klip şarkım çok içime sinmiştir ve çok önemli bir yeri vardır benim için. Her dinlediğimde yada söylediğimde duygulanırım.
Beste verdiğiniz sanatçı var mı?
Arif SUSAM bir bestemi seslendirmişti.” Aşkımız Bitmesin” onun dışında kimseye şarkı vermedim
Kendinin de en beğenmediğiniz özellik nedir?
İnce fikirli ve hassas olmam. Bu yönümü pek beğenmem. Daha rahat ve kaygısız olabilmeyi isterdim
İstiklal caddesinde verdiğiniz akustik konserden bahseder misiniz?
Albüm tanıtım kapsamında akustik bir konserdi. Tüm sevenlerimizle birlikte çaldık ve söyledik.
Her yaştan kesime hitap etmek nasıl bir duygu? 15 yaşında ki bir genç birisi bile “Ağla Halime” şarkınızı dinliyor.
İnsanların duygularının yaşla hiçbir ilgisi yok aslında, çok genç birisi çok olgun olabilir,çok yaşlı biride çok genç düşünüp davranabilir. Yaş farkının önemi yok, aslında hepimiz her yaşta çocuğuz. Yalnızca oynadığımız oyuncaklar değişik
Konserde organizatörden talep ettiğiniz en pahalı şey nedir?
Tek talebim su olur sadece 😀
Burcunuz? Tuttunuz Takım?
Başak burcuyum. Kayseri Bünyan doğumluyum. Tüm hayatım Ankara’da geçti.
Okuyucularımıza ve sevenlerinize söylemek istedikleriniz nelerdir?
Tüm okuyucularına; Bu sene sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Yüce Allah’ım onları sevdiklerinden ayırmasın. En derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

SEDAT SARIKAYA-KOCAELİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek