SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

BAKAN KURUM, SEL SULARINDA BİSİKLETİ KAYBOLAN HİRA’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

BAKAN KURUM, SEL SULARINDA BİSİKLETİ KAYBOLAN HİRA’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Bu haber 31 Ağustos 2021 - 18:36 'de eklendi.

BAKAN KURUM, SEL SULARINDA BİSİKLETİ KAYBOLAN HİRA’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde bisikletini kaybeden 12 yaşındaki Hira Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yeni bisikletin sevincini yaşıyor.

Şiddetli yağışın ardından 11 Ağustos’ta Bozkurt ilçesindeki Ezine Çayı’nın taşması sonucu Hira Turan’a ait bisiklet de sel sularına kapıldı.

Büyük üzüntü yaşayan Hira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan yeni bisikletine kavuştu.

Hira Turan, yeni bisikletine kavuşmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

Evlerinin çay kenarında olduğunu belirten Turan, “Şu an evimiz yıkılıyor. Bisikletim selde kaybolduğunda çok üzülmüştüm. Şimdi yeni bisikletim olduğu için çok mutluyum.” dedi.

Hira Turan’ın annesi Ayşe Çelik de sel felaketi dolayısıyla zor günler geçirdiklerini söyledi.

Sel yaşandığında kendisinin dışarıda olduğunu ancak çocukları için endişelendiğini anlatan Çelik, “Birden sesler yükseldi, ondan sonra ben eve koştum, çocuklar inşallah dışarıda değildir, diye. O gün çocuklarım dışarı çıkmamışlar. En çok ona sevindim. Arkamdan sel geldi zaten ben eve girerken. Her taraf sel sularıyla doldu. İnsanlar arabanın üzerindeydi, koca tankerler gitti.” diye konuştu.

Bakan Kurum’a teşekkür ettiğini dile getiren Çelik, “Teşekkür bile az gelir zaten. Onun gibi bir insan az gelir. Burada varlığı yetiyor. Onu gördüğümde yanına gidebiliyorum, istediğimi sorabiliyorum. Ulaşmak zor derler ama hiç zor değil. Onlar bize gönüllerini açtılar. Allah razı olsun onlardan.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://csb.gov.tr/bakan-kurum-sel-sularinda-bisikleti-kaybolan-hiranin-yuzunu-guldurdu-bakanlik-faaliyetleri-31981

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek