SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Bakan Selçuk, eğitim İle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Selçuk, eğitim İle ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Bu haber 17 Eylül 2020 - 7:26 'de eklendi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “HES takibiyle herhangi bir pozitif vakanın söz konusu olması halinde, bütün veliler, öğretmenler, servis şoförleri için söylüyorum zaten anlık olarak bu bilgiyi alıyoruz. Böyle bir sistem kurduk, tamamlandı” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, A Haber televizyonunda canlı yayınlanan “Memleket Meselesi Programı”nda gündeme ilişkin açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Çocuğu okul öncesi veya ilkokul 1. sınıfa giden bir veli olsa çocuğunu okula gönderip göndermeyeceği sorulan Selçuk, bunun bir aile konusu olmasının yanında toplumsal ve küresel bir konu olduğuna işaret ederek, bu tür bir kararı veriye dayalı olarak vermeyi her zaman tercih edeceğini söyledi.

Velilerin bu konuda kaygı duymasının çok doğal olduğunu anlatan Selçuk, gerekli koşulların sağlanabilmesi, riskin en aza indirilmesi ve kontrollü seviyede tutulabilmesi açısından okullarda yüz yüze eğitim kararının okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflarla, sadece iki günle sınırlı olacak şekilde alındığına dikkat çekti.

“2 artı 5 gün modeli”

Selçuk, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın okullarda eğitimi “2 artı 5 gün” olarak formülize ettiğinin anımsatılması üzerine, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini çok önemsediklerini ve kararları da istişare ederek aldıklarını söyledi.

Bu kararın gerekçelerine değinen Selçuk, “2 gün okula gidip de 5 gün okula gidilmediğinde o 5 gün ailede, çevrede, servis şoföründe, öğretmende belirtilerin ortaya çıkıp çıkmamasıyla ilgili bir boyuta da sahip. O nedenle şimdilik 2 artı 5 gün ama koşullar değişirse elbette günler de sayılar da değişir” dedi.

Hiç kimseyi zorlamak istemediklerini, bunun sadece akademik bir karar değil psikolojik, sosyolojik bir karar olduğunu belirten Selçuk, bu anlamda velilerin güveninin oluşmasının da önemine vurgu yaptı.

“Sürekli kontrol, dezenfekte işlemi, takip var”
kaynak:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA