SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Barış Pınarında Gençler Sporla Sosyalleşiyor

Barış Pınarında Gençler Sporla Sosyalleşiyor
Bu haber 23 Ağustos 2020 - 23:34 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-SURİYE

Barış Pınarı Harekâtının ardından, terör örgütlerinin işgali altında uzun yıllar süren karanlık bir dönemi geride bırakan Resulayn ve Telabyad gençliği, Türkiye’nin destekleriyle yeniden kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle tanıştı.
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) çatısı altında bölge insanının hayatına dokunan Gençlik ve Spor Koordinatörlüğünün organize ettiği Resulayn Muhabbet ve Selam Futbol Ligi ikinci devre müsabakaları, düzenlenen final karşılaşması ile sona erdi.
Gençler ve çocukların büyük ilgi gösterdiği futbol karşılaşmalarının final maçında, Özgürlük ve Çehefe Spor Kulüpleri karşılaştı. Çehefe Spor Kulübünün şampiyon olarak kupayı kaldırdığı final karşılaşmasının ardından bir araya gelen tüm kulüplere bağlı sporcu gençler, destek ve katkılarından dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiler.
Bölgede yaşayan gençleri ve çocukları sportif faaliyetlere yönlendirerek, yaşadıkları savaş travmasını atlatmalarına destek olmak isteyen SUDKOM Gençlik ve Spor Koordinatörlüğü, Telabyad ve Resulayn’da tamamlanan futbol turnuvaları ve lig müsabakalarının ardından, voleybol turnuvası için de hazırlıklara başladı.
SUDKOM koordinatörlüklerince daha önce bölgedeki okulların futbol sahaları, potaları, voleybol fileleri yenilenmiş, okullar masa tenisi, satranç, kütüphane gibi eklentiler kazandırılmıştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek