SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin 4 yaşında

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI
Bu haber 15 Kasım 2020 - 11:30 'de eklendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden Basın Açıklaması : 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimi sürecinde ve özellikle de adaylar belli olduktan sonra alınan işçilerin ücretleri üzerinde olumsuz algı çabaları başlatılmıştır. Bu süreçte ve özellikle yılların oluşturduğu ücret adaletsizliğini gidermek ve işçi kardeşlerimizin hukukunu korumak, adına yapılan bu düzenlemeyi; İşçi mağdur edilecekmiş gibi sunmak işçinin emeğine ve çalışma barışına ihanettir. Yeni kurulan Bel-Per şirketimize işçi arkadaşlarımızın devri.

4857 sayılı iş kanunun 6. Maddesi kapsamında kazanılmış tüm hak ve ücretleri korunarak gerçekleştirilmiştir. Tamamen hukuki ve işçi temsilcisi sendika ile de mutabık kalınarak yapılan bu çalışmalarımızı özellikle sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden bazı mihraklar tarafından manipüle edilip bilgi kirliliği oluşturmaya çalışıldığı görülmüştür.

Ayrıca 2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde hukuki temeller dayanak alınmadan işçi kardeşlerimize zam yapılması ve akabinde mevzuat çerçevesinde Sayıştay tarafından zammın iptali ve kamu zararına konu edilmesi de bize mal edilmeye çalışılmıştır. Bu durum önceki dönemde KHK’ya aykırı olarak alınan hatalı bir zam hesaplanmasının sonucu olduğunu hassasiyetle ifade etmek asli görevimizdir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA