SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Başkan Canpolat,“ Bu çalışma ile Haliliye’de köklü dönüşüm başlamıştır”

Başkan Canpolat,“ Bu çalışma ile Haliliye’de köklü dönüşüm başlamıştır”
Bu haber 02 Kasım 2020 - 18:07 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ŞANLIURFA

Haliliye Belediyesi ‘Haliliye’de köklü dönüşüm başlıyor’ sloganı ile ilk etapta 4 mahallede başlattığı imar revizyon planının lansman toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Canpolat, “ Bu çalışma ile Haliliye’de köklü dönüşüm başlamıştır” dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat göreve seçildiği ilk günden bu yana ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda kentte yine bir ilk olan yeni imar planı uygulaması ile Haliliye’de köklü dönüşümün startını verdi. Uygulanacak mahallelerde büyük dönüşüm hedeflenirken ilk etapta Süleymaniye, Devteyşti, Yavuz Selim ve Ahmet Yesevi Mahallerinde başlayacak olan revize imar planı uygulaması için Haliliye Belediyesi tarafından geniş katılımlı lansman toplantısı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen lansman toplantısına siyaset, iş dünyası, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları yüksek katılım gösterdi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Selim Acar, Mimarlar Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ferhat Karadağ, İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ruken Okyay Çiçek, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye’de köklü dönüşümün başladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Bugün burada niçin toplandık, belki sık sık 2008 yılında yürürlüğe girmiş bir imar planı ile ilgili sahadan bölge gezerken, alt yapısına baktığımızda kayalık bir zemine oturmuş bir mahallenin neden yüksek katlı daha modern daha geniş, daha ferah bir imara kavuşmuyor. Neden bu şekilde bir adım atılmıyor diye 2008’den bu yana konuşuyorduk. Haliliye’nin menfaatleri, Haliliye halkının refahı, huzuru için de bu imar değişikliğine gidiyoruz. En azından şuan için hali hazırda orada yapılaşmamış yerleri nasıl kurtaralım ki diğerlerine örnek olsun. Birinci etap diye başladık ama diğer mahallelerimizi de ilgilendiriyor. Şuanda boş arazi sahipleri yan yana gelip en düşüğü bin metre kare olacak şekilde bir araya gelirlerse belediye olarak Ocak ayının başlarına doğru ruhsat verebileceğiz. Bu uygulamamız meclislerimizden geçtikten sonra tabi. Sonra diğerlerine emsal olması açısından mevcut yapılaşmış yerler dahil eğer gelip müracaat ederlerse onunda önünü açmış bulunmaktayız.”

Toplantıda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, toplantının Şanlıurfa’ya hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, bugün gerçekten çok önemli bir gün olduğunu söyledi.
Burada konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise toplantının tüm Haliliye halkına hayırlı olmasını dileyerek, kentsel dönüşümünün olması gerektiğini kaydetti.

Toplantının final konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de belediyeler olarak uyum içinde çalışmaya devam ettiğini belirterek, bu projenin bunun bir örneği olduğunu kaydetti. Başkan Beyazgül, Haliliye’de böyle bir çalışmanın yapılacak olmasından dolayı başta Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Toplantı konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek