SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

BAŞKAN MEHMET DANAOĞLU `NDAN AHİLİK HAFTASI MESAJI

BAŞKAN MEHMET DANAOĞLU `NDAN AHİLİK HAFTASI MESAJI
Bu haber 13 Eylül 2021 - 19:40 'de eklendi.

Danaoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Gelecek Partisi Nizip İlçe Başkanı Nizip İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Yüksek Mimar Mehmet Danaoğlu, Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Danaoğlu; “Ahilik, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen, iyi ahlaklı olmayı öğreten bir gelenektir” dedi.

Ekonomik ve sosyal hayatımızın gelişmesinde önemli yeri olan Ahilik kültürü, halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılmış bir geleneğimizdir. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen, iyi ahlaklı olmayı öğreten bir gelenektir.

Bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak bizlere ve esnafımızın üzerine düşen en önemli görevlerden birisidir.

Ahilik teşkilatları iş hayatının düzenlenmesinde toplumun bütününü ele alarak sosyal grupların menfaatlerini de düşünmelidir. Sosyal huzurun sağlanması için uzlaşmacı, sosyal ve ekonomik ilişkilerin kurulmasını amaçlayan Ahilik teşkilatları bu özelliği ile insanlığa ışık tutar.

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek