SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Başkan Şerif Özdemir `den Gaziantep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümü Mesajı

Başkan Şerif Özdemir `den Gaziantep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümü Mesajı
Bu haber 07 Şubat 2021 - 16:20 'de eklendi.

CHP Araban Gençlik Kolları Başkanı Şerif Özdemir, Gaziantep’e “Gazilik” unvanının verilişinin 100. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Özdemir, mesajında, İstiklal Mücadele’sinin sembol şehirlerinden Gaziantep’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı verilişinin 100. yıl dönümü onurla yaşadıklarını belirtti.

Ülkenin tam bağımsızlık yolundaki ilerleyişinde, Gaziantep’in destansı mücadelesinin Anadolu’nun diğer şehirlerine moral ve ilham kaynağı olduğuna dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

“Şahinbeyler, Şehitkâmiller, Karayılanlar ve nice isimsiz kahramanlar işgalciler karşısına iman dolu, korkusuz yürekleriyle dikilmiş, nüfusunun dörtte biri şehit düşen şehrimizi düşman çizmelerine çiğnetmemiştir. Kuvayı milliye ruhuyla unutulmaz bir istiklal mücadelesi veren Antep halkı, kanları ve canları pahasına vatanlarını savunarak Kurtuluş Savaşı’mızın unutulmaz zaferlerinden birini bizlere miras bırakırken, şehrimize de Gazilik unvanını kazandırmıştır. Bu unvanı, büyük bir onur, vakar ve sorumlulukla taşımaya ve tarihimize yön veren değerlerimiz üzerinde titremeye devam edeceğiz.

Bu duygularla, Gaziantep’imize Gazilik unvanı verilişinin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor, canlarını ortaya koyarak bu aziz şehri düşman işgalinden kurtaran 6 bin 317 kahraman şehidimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA