SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Başkan Şerif Özdemir `den “Mumcu ve Okkan’ ı saygı ve rahmetle anıyorum”

Başkan Şerif Özdemir `den “Mumcu ve Okkan’ ı saygı ve rahmetle anıyorum”
Bu haber 24 Ocak 2021 - 15:13 'de eklendi.

CHP Araban Gençlik Kolları Başkanı Şerif Özdemir, Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ ın Ölüm Yıl dönümleri ile ilgili bir mesaj yayınladı

Başkan Özdemir, 24 Ocak 1993 tarihinde aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden basınımızın onurlu kalemi Uğur Mumcu’nun ölümünün 28. yılı ve 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okkan’ ın aramızdan ayrılışının 20. yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 tarihinde siyasi düşüncelerinin değil, araştırmacı gazeteciliğinin bedelini ödedi. Toplumu aydınlatmanın, kardeşçe yaşamanın ve yaşatma isteğinin bedelini ödedi.

Başarılı hizmetleri ile topluma ışık olmuş, çalışmaları ile Cumhuriyetin, çağdaşlığın, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün savunucusu Uğur Mumcu ile terör örgütlerinin korkusu olan ve Diyarbakır halkı tarafından çok sevilen Gaffar Okkan bu özellikleri nedeniyle; hainlerin ve şer odaklarının hedefi olmuşlardır.

Vermiş oldukları mücadele ile gelecek kuşaklara örnek olan gazeteci Uğur Mumcu’yu ve Devlet ile halk arasında derin bağlar kuran, vatan sevgisiyle görevini yaparken şehit edilen Gaffar Okkan ’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.
ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek