SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

BÜYÜKŞEHİR, BAYRAM ÖNCESİ 250 YETİM ÇOCUĞUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

BÜYÜKŞEHİR, BAYRAM ÖNCESİ 250 YETİM ÇOCUĞUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Bu haber 22 Temmuz 2020 - 16:31 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, bayram öncesi yetim çocukları unutmadı. 250 çocuğa ve 100 anneye bayramlık giysilerini temin etti, sıvı sabun ve maskeden oluşan hijyen paketini ailelere hediye etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla açılan Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, çalışmalarıyla babalarını kaybetmiş çocukların yanında olmaya devam ediyor. Yetim çocuklara ve annelerine farklı alanlarda eğitim veren merkez, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yüzleri güldürdü. Yetim Koordinasyon Merkezi, 250 çocuğun ve 100 annenin bayramlık kıyafet ihtiyacını karşılarken, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) Salgını’na karşı ailelere sıvı sabun ve maske de hediye etti. Yapılan çalışmadan memnun olan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, eşlerini kaybeden annelerin yaşadığı travmatik süreci kolaylaştırmak ve üstlendiği yükü hafifletmek için 2018 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 3 bin 600 yetim çocuk ve 1300 anneye ulaşan merkez, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Nüfus Müdürlüğü’nden alınan veriler, meslek elemanlarının saha taraması ile ailelerin durumu tespit edilmekte ve ihtiyaç bulunan alanda destek ya da ilgili kuruma yönlendirme yapılmakta. Farklı alanlarda eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü Yetim Koordinasyon Merkezi, annelere, değerler eğitiminin yanı sıra okuma yazma eğitimi, yetim çocuklara, akademik destek programları hazırlıyor. Öte yandan merkezde; resim, müzik ve satranç kurslarıyla çocukların yetenekleri açığa çıkarılırken, ailelere motivasyon artırıcı, gezi ve piknikler düzenlenmekte. Çocukların özgüven gelişimini desteklemeye yönelik eğitim programlar düzenleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA