SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

CEVDET YILDIRIM `DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

CEVDET YILDIRIM `DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI
Bu haber 01 Eylül 2021 - 3:08 'de eklendi.

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, 1 Eylül Dünya Barış Günü için bir mesaj yayınladı.

Yıldırım, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “Tüm dünyanın 1 Eylül Dünya barış gününü karşıladığı bugün, aslında insanlığın barışa en fazla ihtiyaç duyduğu gündür.

Tüm insanlığın din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeden huzurlu ve kardeşçe yaşaması için herkese sorumluluk düşüyor. Siyasi oyunlar, koltuk kavgaları, çıkar çatışmaları, ekonomik sömürgecilik anlayışının yaşandığı Ortadoğu’da bugünlerde yaşananlar ortadadır. Bilindiği gibi Ortadoğu’da her gün yüzlerce hatta binlerce insanın ölümüne yol açan acımasız savaşlar yürütülüyor. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden, masum insanların canına kast eden katliamlara tanıklık ediyoruz. Dünya tarihi boyunca insanlığın en büyük özlemi barış olmuştur. Çünkü savaşlar ölüm, barış ise yaşam demektir.

Unutmamak gerekir ki en kötü barış bile savaştan iyidir. Anaların, babaların acısını ve gözyaşını dindirecek tek çare barıştır. Dünyanın birçok yerinde hala kan ve gözyaşının döküldüğü bir süreçte, dünya barışını sağlamakla yükümlü kurumlar ne yazık ki gerekli çabayı ve gayreti göstermemektedir. Ortadoğu başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde şiddet giderek tırmanmaktadır.. Birleşmiş Milletler kuruluş felsefesine uygun davranmalı barışın, huzurun temini için biran evvel harekete geçmelidir. Çocuklarımıza; acıların değil, özgürlük ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya bırakmak en büyük görevimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle tüm dünyadaki çatışmaların, kavgaların, acıların ve gözyaşlarının son bulmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın “Barış Günü ”nü kutluyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek