SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Cevdet Yıldırım `dan Malazgirt Zaferi Kutlama Mesajı

Cevdet Yıldırım `dan Malazgirt Zaferi Kutlama Mesajı
Bu haber 26 Ağustos 2020 - 2:01 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 949.Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yıldırım, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın komutasındaki Şanlı Türk Ordusu’nun Türklere Anadolu’nun kapılarını açtığı Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi’nin 949. Yıldönümünü kutlamanın haklı onur ve heyecanını bir kez daha hep birlikte yaşıyoruz.

Sultan Alparslan’ın ‘Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır’ sözlerinden de anlaşılacağı gibi Anadolu’nun sonsuza kadar ‘Türk Yurdu’ olmasını ve kalmasını sağlayacak olan 26 Ağustos 1071 tarihindeki bu büyük zafer ile birlikte atalarımızın asırlar süren var olma mücadelesi, 4 kıtaya yayılarak büyük bir imparatorluk halini almıştır.

Sultan Alparslan’ın önderliğinde ve liderliğindeki Türk Ordusu, sayıca kendinden kat kat üstün olan Bizans ordusu karşısında elde ettiği bu büyük zafer ile birlikte Anadolu’nun kapısı Tarihi kahramanlıklarla dolu aziz Milletimize açılırken, aynı zamanda Anadolu’nun İslamlaşmasına da katkı sağlamıştır.

Malazgirt Zaferi ile birlikte bu topraklar artık ebedi ata yurdumuz olarak tescillenirken, bu bereketli topraklar üzerinde asırlardır dışardan gelen saldırılara ve onların içimizdeki hain işbirlikçilerine karşı, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak her zaman dimdik ayakta durmayı başardık ve bu gün bile farklı şekilde gerçekleştirilen saldırılara karşı başarılı olmaya devam ediyoruz.

Tarihin en şerefli milletinin yeni destanlar yazmasını kimse engelleyemez. Kökümüz mazide, gözümüz atide. Bizde ne zaferler biter, ne de kahramanlar.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Büyük Komutan Sultan Alparslan olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu aziz toprakları bize yurt yapan ecdadımızın ve koruyan şehitlerimizin ruhu şad olsun, Türk Milleti’nin Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek