SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

COURSERA İŞ BİRLİĞİ’NDE 100 BİN ÜYE HEDEFİNE ULAŞILDI

COURSERA İŞ BİRLİĞİ’NDE 100 BİN ÜYE HEDEFİNE ULAŞILDI
Bu haber 19 Kasım 2020 - 21:20 'de eklendi.

Beylikdüzü Belediyesi, dünyanın önde gelen çevrimiçi mesleki eğitim platformu Coursera iş birliğiyle 100 bin kişinin ücretsiz eğitim almasını sağladı. Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşların yoğun ilgisi ile bugün itibariyle belirlenen kontenjanı doldurdu. Tam 100 bin insanın hayatına etki ettiklerini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık “Dünyanın başlıca çevrimiçi eğitim programlarından Coursera ile belediyemizin yaptığı iş birliği neticesinde bir ilki gerçekleştirdik. Dünyada bugüne dek hiçbir belediyenin vermediği bir hizmeti Beylikdüzü’nde hayata geçirdik.” dedi.

Covid-19 pandemi sürecinin online eğitimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdiği bu süreçte, salgın dönemini eğitim fırsatına çeviren Beylikdüzü Belediyesi bu kapsamda ilçenin sınırlarını aşarak 23 Eylül’de tüm Türkiye’yi kapsayan uzaktan eğitim hareketini başlattı. Beylikdüzü Belediyesi, dünyanın önde gelen çevrimiçi mesleki eğitim platformu Coursera iş birliğiyle değeri 35 milyon dolar olan 4 bin 600 farklı kursa, Türkiye’den tam 100 bin kişi ücretsiz erişim sağladı. Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşların yoğun ilgisi ile bugün itibariyle belirlenen kontenjanı doldurdu. 100 bin kişiye ücretsiz eğitim verme hedefine ulaştı. Eğitim adına her türlü katkıyı veren Beylikdüzü Belediyesi Türkiye’nin dört bir yanından kayıt olan öğrencilere Harvard, Yale, Cambridge, Stanford ve Duke gibi dünyanın prestijli üniversitelerinden eğitim alabilme imkanı sundu. Ayrıca kurs sonunda öğrencilerin özgeçmişleri dünyanın önde gelen 2 bin 400 uluslararası firmasıyla paylaşılacak. Kurslara devam eden kursiyerler 209 bin 632 ders seçip 131 bin 903 saat kurs gördü. Kursları başarıyla tamamlayan 8 bin 65 kişi sertifikalarına kavuştu. Kursiyerler Aralık ayı sonuna dek farklı kurslara da kayıt yaptırabilecek. Ayrıca bugüne kadar 19 milyondan fazla kişi de siteyi ziyaret etti.

Çalık: Daha nice 100 binlere

Beylikdüzü Belediyesi, Coursera ile özellikle gençlerin eğitimine ve istihdamına önemli katkı sağladı. Bu doğrultuda 100 bin insanın hayatına etki ettiklerini ifade eden Başkan Çalık “Dünyanın başlıca çevrimiçi eğitim programlarından Coursera ile belediyemizin yaptığı iş birliği neticesinde bir ilki gerçekleştirdik. Dünyada bugüne dek hiçbir belediyenin vermediği bir hizmeti Beylikdüzü’nde hayata geçirdik. Beylikdüzü Belediyesi olarak, pandemi döneminde olduğu gibi sonrasında da eğitim alanında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daha nice 100 binlere” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA