SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Devlet başkanı Güvenlik Konseyi’ni topladı

Devlet başkanı Güvenlik Konseyi’ni topladı
Bu haber 12 Kasım 2023 - 12:02 'de eklendi.

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Güvenlik Konseyi’ni topladı

2023

 

 

 

 

Kazakistan Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi’nin Kassym-Jomart Tokayev başkanlığında ülkenin ulaştırma ve lojistik potansiyelinin hayata geçirilmesinin stratejik risklerinin değerlendirildiği bir toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Devlet kurumlarının ve ulusal şirketlerin başkanları, demiryolu, karayolu, deniz ve hava taşımacılığı ve boru hattı taşımacılığı dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki sistemik sorunları çözmeye yönelik çalışmaları hakkında rapor verdi.

 

 

Devlet başkanı, Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru dahil olmak üzere transit kargo taşımacılığının geliştirilmesinin yanı sıra yerli ürünlerin ihracatına yönelik taşıma kapasitesinin genişletilmesinin yüksek önemine dikkat çekti. Bunun için altyapı kısıtlamalarının ve diğer engellerin kaldırılması, taşımacılık ve lojistik hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve tarife belirleme sisteminin iyileştirilmesi gerekiyor.

Sanayinin, ihracatın ve transit potansiyelinin gelişiminin senkronize edilmesine, altyapı inşaatında modern standartların getirilmesine ve ulaştırma ve lojistik endüstrisinden ekonomi için çarpan etkisi sağlanmasına özellikle dikkat edildi.

 

 

 

Değerlendirmenin sonuçlarına dayanarak, Başkan Hükümete bir dizi özel talimat verdi.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-zasedanie-soveta-bezopasnosti-10104517

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA