SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Devlet Başkanı, JSC National Management Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bayterek Nurlan Baybazarov’u kabul etti

Devlet Başkanı, JSC National Management Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bayterek Nurlan Baybazarov’u kabul etti
Bu haber 01 Kasım 2023 - 11:14 'de eklendi.

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet Başkanı, JSC National Management Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bayterek Nurlan Baybazarov’u kabul etti

2023

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e, girişimcilik ve tarım sektörünün desteklenmesine yönelik çalışmaların yanı sıra nüfusa konut sağlanması da dahil olmak üzere holdingin 2023 yılının 9 aylık faaliyetlerinin sonuçları hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Cumhurbaşkanına sunulan verilere göre, yatırım projelerinin finansman hacmi 511 milyar tenge olarak gerçekleşirken, toplam 1 trilyon tenge tutarında kredi tutarında 18,1 bin küçük ve orta ölçekli işletme projesi desteklendi. Tarım sektörüne sağlanan mali destek 447 milyar tengeyi buldu. Bu yılın 9 aylık sonuçlarına göre 811,2 bin m2 devreye alındı. konut, yaklaşık 47 bin aileye yeni konut verildi.

Devlet başkanına ayrıca holdingin dönüştürülmesi ve dijitalleştirilmesine yönelik alınan tedbirler hakkında da bilgi verildi. Baiterek, ekonominin kaynak dışı sektörlerine yönelik desteği iki yıl içinde iki katına çıkaracak. Yatırım çekmek ve ticari bankaları imalat sanayi projelerine kredi verme sürecine dahil etmek için çalışmalar yoğunlaştırılacak.

 

 

İç pazarı doyurmak ve tarım sektörünün ihracat potansiyelini artırmak amacıyla gıda endüstrisi projelerinin finansmanına yönelik programlar başlatılacak ve tam teşekküllü bir ihracat kredi kurumu oluşturulacak.

Başkanın talimatlarının uygulanması kapsamında, tek sanayi kasabaları, bölgesel merkezler ve köylerde yaşayanlara konut sağlama ihtiyacı dikkate alınarak holdingin konut yönü değiştirilecek.

Nurlan Baybazarov, holdingin iştiraklerinin tüm hizmetlerinin dijital formata aktarılmasının planlandığını söyledi.

 

 

Toplantının ardından Kassym-Jomart Tokayev, ekonomik büyümeyi desteklemek ve vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirmek için yeni yaklaşımlar getirmenin önemini vurguladı ve ayrıca Baiterek holdinginin faaliyetlerini iyileştirmek için bir dizi görev belirledi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-pravleniya-ao-nacionalnyy-upravlyayushchiy-holding-bayterek-nurlana-baybazarova-3093646

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA