SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Devlet Başkanı, Mazhilis Başkanı Erlan Koşanov’u kabul etti

Devlet Başkanı, Mazhilis Başkanı Erlan Koşanov’u kabul etti
Bu haber 06 Ocak 2024 - 18:09 'de eklendi.

 

Olaylar

Akorda

Devlet Başkanı, Mazhilis Başkanı Erlan Koşanov’u kabul etti

2024

Kassym-Jomart Tokayev’e Mezhililerin yasama faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Erlan Koshanov’un bildirdiği gibi, oturumun başından bu yana 35 yasa kabul edilerek Senato’ya gönderildi. Bunlar arasında Çocuklara Yönelik Ulusal Fon programının uygulanmasını düzenleyen belgelerin yanı sıra toprak kullanımı, iş, mentorluk ve çocuk güvenliği konularının yanı sıra tehlikeli çalışma koşullarına sahip çalışanlara özel ödemeler sağlanması da yer alıyor.

Şu anda milletvekilleri tarafından görüşülen 69 yasa tasarısı var ve bunların neredeyse üçte biri Meclis üyeleri tarafından önerildi. Devlet Başkanı adına Bütçe Kanunu, nüfusun borç yükünün azaltılmasına yönelik yasa tasarıları, konut politikası, kamu alımları, bilim ve teknoloji politikası, tüketicinin korunması, ısı ve enerji mühendisliği, kitle iletişim araçları, insani mücadele ile ilgili çalışmalar sürüyor. kaçakçılığı ve diğerleri.

En güncel kanun tasarıları Kamu Odası toplantılarında tartışılmaktadır.

Cumhurbaşkanına, Meclis üyelerinin nüfusun finansal okuryazarlığının iyileştirilmesi, hükümetin sağlık sigortası sisteminin durumunu izlemesi, uyuşturucu suçlarıyla mücadele ve ticaret politikasının geliştirilmesi konularında parlamento oturumları düzenlediği bilgisi sunuldu.

Meclis Başkanı ayrıca parti hiziplerinin ve tek yetkili milletvekillerinin artan faaliyetinin parlamento tartışmalarının düzeyini artırdığına dikkat çekti. Yılbaşından bu yana milletvekilleri seçmenlerle buluşmak ve Devlet Başkanının insanların yaşamlarını iyileştirme yönündeki talimatlarının uygulanmasını izlemek için bölgelere seyahat ediyor.

Ayrıca Kassym-Jomart Tokayev, Oda milletvekillerinin parlamenter diplomasi çerçevesindeki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Toplantı sonunda Devlet Başkanı, Mazhilis’in 2023 yılı çalışmalarının sonuçlarını olumlu değerlendirdi. Ona göre, kabul edilen yasalar vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesine doğrudan etki ediyor. Cumhurbaşkanı ayrıca ülkede sosyo-ekonomik dönüşüme yönelik temel önlemlerin uygulanmasını amaçlayan yasaların çıkarılması gerektiğini vurguladı.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-mazhilisa-erlana-koshanova-5042

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA