SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

‘’Dört Kafadar Paylaşıyor’’ kitabı raflarda yerini aldı

‘’Dört Kafadar Paylaşıyor’’ kitabı raflarda yerini aldı
Bu haber 30 Kasım 2020 - 9:22 'de eklendi.

Eğlenerek öğrenen çocukların gelişime daha açık olduğunu bilen Seyhan Tavacı’nın, tasarrufu konu aldığı ‘’Dört Kafadar Paylaşıyor’’ kitabı raflarda yerini aldı.

Çocuklar tanımadıkları kavramlar karşısında ilgisiz davranışlarda bulunabilir. Bazı durumlarda da bir şeyi satın almak için bekleyemezler ve gördükleri her şeye anında sahip olmak isterler. Çocuklara para kavramını öğretmek çok kolay gibi görünmüyor olabilir ama acele etmeyin, çok dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

Çocuklar için finansal eğitim, onların para kavramından korkmamasını, birikim ve harcamalarını daha iyi planlamasını sağlar. Çocuklara paralarını doğru idare etmeyi eğlenceli ve etkili bir şekilde öğretmek, onların yetişkinlik dönemi için oldukça faydalı olacaktır.

Seyta Eğitim ve Danışmanlık şirketinin kurucusu olan Seyhan Tavacı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı kitabı raflarda yerini aldı. Kitap, çocuklara bilmeden kullandıkları finansal kavramları eğlendirerek öğretmeyi amaçlıyor.

Ağaç yaşken eğilir…

Çocuklar birikim yapmanın önemini ve faydalarını anladıktan sonra, harcamalarını iyi organize etmek ve planlamak konusunda daha fazla motive olurlar. Finansal düşünme ve anlama kabiliyetleri yükselir, sorumluluk sahibi olmayı öğrenirler.

Kitap, paylaşmanın ve biriktirmenin önemine değiniyor

Çocuklar için finansal eğitim, onların para kavramı hakkında bilgi sahibi olması gibi konuları eğlenceli bir şekilde işleyen Seyhan Tavacı kitabını değerlendirdi. Çocukların finansal kavramlarla erkenden tanışması gerektiğini, yetişkinlikte bu durumun onların lehine olacağını dile getiren Seyhan Tavacı; ‘’Kitabın en etkileyici yönü öncelikle çocuklara bilmeden kullandıkları finansal kavramları eğlendirerek öğretebilmesi bence. Onlara, paralarını doğru yönlendirerek biriktirmelerinin ve paylaşmanın önemini anlatması… Umarım bu kitapla çocuklarımız tüketim çılgınlığından kurtulur; daha mutlu, bilinçli bireyler olurlar.’’

Luna Yayınları tarafından basımı gerçekleştirilen kitabın, öğretici yapısı, eğlenceli anlatımı çocuklara finansal kavramları eğlenceli bir şekilde anlatan önemli bir kaynak haline geliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek