SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Eğitim ‘’Engel’’ tanımayacak

Eğitim ‘’Engel’’ tanımayacak
Bu haber 10 Kasım 2020 - 22:30 'de eklendi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Dünya Engeliler Vakfı arasında ‘’Sosyal ve Kültürel İşbirliği’’protokolü imzalandı. Üniversitenin Mehmet Balcı Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende, üniversite adına Rektör Prof.Dr.H.Tamer Dodurka imza atarken, vakıf adına da Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk imza attı. İmzalanan protokolle vakıf tarafından üniversiteye yönlendirilen engelli bireylere burs imkânı sağlanacak.

Engelli öğrenciler daha iyi bir eğitim ve toplumsal hayatın içinde aktif rol alabilmelerini sağlamak için oluşturulan protokolü imzalayan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H.Tamer DODURKA “Bu protokolle Türkiye’de engellilere yönelik güncel araştırmalar gerçekleştirecek bilimsel bilgi birikiminin oluşmasına katkı sağlamak, engelli bireylerin toplumsal hayatın içinde aktif rol alabilmesini sağlayacak projelerin gerçekleşmesini desteklemek, vakıf ve kurumumuzun gençlerini bir araya getiren sosyal ve kültürel işbirliğine dayalı bir platform yapısı oluşturmak ve Dünya Engelliler Vakfı tarafından üniversitemize yönlendirilen engelli bireylere üniversite bünyesinde üniversite imkânları doğrultusunda burs imkânı sağlayarak eğitimlerine destek verilmesi hedeflenmektedir’’ diye konuştu.

Dünya Engelliler Vakfı adına protokolü imzalayan Metin Şentürk ise “Bu protokolün örnek teşkil etmesini çok önemsiyorum. Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımı için eğitim en önemli basamaktır. Vakıf olarak engelli dostlarımız için fırsat eşitliği sağlanması noktasında yapılan faaliyetlerin önemi göz ardı edilemez. Bu noktada İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka’ya ve Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Hüseyin BALCI’ya vakfım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Engelli dostlarımızın eğitimlerine destek vereceklerini bilmek beni çok mutlu etti’’ dedi.

Engellilere yönelik sürdürülebilir projelerin yapılmasının her iki taraf içinde faydalı olacağı konusunda fikir birliğine varan İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Dünya Engelliler Vakfı, resmi ve kalbi birlikteliklerinin oluştuğunun altını çizdiler.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Hakkında:
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 23 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da kurulan bir vakıf üniversitesidir. Çağdaş ve evrensel düşünce yapısına sahip olan, vatan sevgisi ve milli değerlerin kıymetini iyi bilen Rumeli Felsefesi doğrultusunda yetiştirdiği ve toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak; bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, topluma yararlı, araştırmacı gençler yetiştirmeyi hedefleyen bir yüksek eğitim kurumu olmak amacını taşımaktadır. İstanbul Rumeli Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılında Silivri, Haliç ve Bostancı Yerleşkelerinde 5 Fakültede 18 Bölüm, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı 16 Program, Meslek Yüksekokuluna bağlı 10 Program, Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı 10 bölümde eğitim vermektedir. 2021- 2022 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nin açılması planlanmaktadır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek