SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Erdoğan,Teknolojik bağımsızlık her zamankinden daha önemli

Erdoğan,Teknolojik bağımsızlık her zamankinden daha önemli
Bu haber 23 Ağustos 2020 - 16:46 'de eklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayisinin duraklamayı kaldırabilecek bir alan olmadığını söyleyerek, “Geniş bir coğrafyada kendi politikalarımızı hayata geçirebiliyorsak sebebi siyasi ekonomik ve teknolojik alanda geldiğimiz seviyedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’daki Desan Tersanesi’nde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Teknolojik bağımsızlık her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. İnsan kaynağından teknoloji üretimine kadar geniş bir yelpazede projelermizin hayata geçirilmesi hususunda kamu ve özel sektör hep birlikte çalışıyoruz. Savunma sanayi duraklamayı kaldırabilecek bir alan değildir. Daha ileriye gitmek, daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz.

Türkiye dünyadaki çatışmaların, gerilimlerin en yoğun yaşandığı coğrafyanın tam merkezinde yer alıyor. Geniş bir coğrafyada kendi politikalarımızı hayata geçirebiliyorsak sebebi siyasi ekonomik ve teknolojik alanda geldiğimiz seviyedir.

Milletimiz 7 yılı aşkın süredir her seferinde milli iradenin, istiklalinin ve istikbalinin yanında yer almıştır. Türkiye, 2023’te hem dışardaki hem içerdeki faşist kafalara hak ettikleri cevabı verecektir.
KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA