SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Esgerli , “Karabağ Kalkınma Fonu’nun kurulması çok önemli bir karar

Esgerli , “Karabağ Kalkınma Fonu’nun kurulması çok önemli bir karar
Bu haber 14 Ocak 2021 - 8:34 'de eklendi.

Ülker Piriyeva- AZERBAYCAN
Siyaset bilimci Seynur Esgerli , “Karabağ Kalkınma Fonu’nun kurulması çok önemli bir karar”.

Karabağ Kalkınma Fonu’nun kurulması çok önemli bir karar ve halkımızın dayanışmasının bir örneğidir. Fonun kurulması, halkımızın Karabağ’a büyük dönüşü yönünde devletimizin attığı en önemli adımlardan biridir.

Siyaset bilimci Seynur Esgerli, bu görüşünü  birmagazin.com Azerbaycan Temsilcisi Ülker Piriyeva’ ya aktardı.

Siyaset bilimci Seynur Esgerli – Geçtiğimiz günlerde, Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzaladığı bir kararname ile kamu tüzel kişiliği olarak “Karabağ Kalkınma Fonu” kuruldu. Böylelikle bağımsız Azerbaycan devleti, ülkenin toprak bütünlüğünü yeniden tesis ederek, uluslararası hukuk ilkelerine, milli ve manevi değerlerin üstünlüğüne bağlılığını bir kez daha dünyaya göstermiş oldu. Bugün, ülkemizin kalkınma tarihinde, yepyeni bir dönemin başladığını söylemekten gurur duyuyorum. Kuşkusuz bunu yakından desteklemek her bir Azerbaycanlının arzu ve onurudur. Tabii ki, görkemli Zaferimiz ile 44 günlük Vatan Savaşımızın sona ermesinin ardından, Karabağ’ın canlanması, kurulması, restorasyonu ve bölgenin daha da kalkınması için Vakfın önünde büyük bir görev var” – dedi.

Siyaset bilimci Esgerli – “Cumhurbaşkanımız Aliyev tarafından Vakfın Teftiş Kurulu’na seçilen kişiler doğal olarak ülkemizin kalkınması için her zaman olumlu adımlar atmışlardır. Ve her birinin Karabağ’ın yükselişi ve refahı için yapılacak tüm çalışmalara katkıda bulunacağına inanıyorum. Maalesef düşman tarafından şehirlerimizin ve köylerimizin viran edildiğini, doğal kaynaklarımızın yağmalandığını, tarihi ve kültürel mirasımızın tamamen yok edilmesi için sayısız tahribata uğradığını söylemeliyim. Düşman, bu toprakların gerçek sahiplerini dünyadan saklamak için elinden geleni yaptı. Ama bütün bunlar tabii ki işe yaramadı. Vatanımız sonsuza kadar düşman işgali altında kalamazdı ve kalmadı da. Cesur ordumuz, Başkomutanımızın önderliğinde topraklarımızı işgalden kurtardı. Sayın Cumhurbaşkanımız siyasi arenada siyasi lider olarak kendi sözünü dedi.

Ve inanıyorum ki, her bir Azerbaycanlı ve devletimizi seven herkes yakında Karabağ’da yeni bir hayat kurmak için en iyi adımları atacaktır. 44 günlük Karabağ Zafer tarihi arifesinde Halk-Lider-Ordu birliği olarak Azerbaycancılık ideolojisi etrafında birleştiğimiz ve düşmanı demir yumrukla ezip mağlup ettiğimiz gibi, biz hepimiz Azerbaycan halkı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında birleşip bu işi çok başarılı bir şekilde yürüteceğiz. Ve tabii ki bu yönde gerçekleştirilecek olan çalışmalar çok kısa sürede yapılacaktır. En önemlisi ise, 2021 Yılı bizim için, modern, bağımsız ve bütün Azerbaycanımız için çok çok başarılı ve muhteşem bir yıl olacak, zira Karabağımızda kalkınma, canlanma, yeniden yapılanma, restorasyon ve geri dönüş çalışmaları yüksek düzeyde ve hızlı bir şekilde yürütülecektir” – diye belirtti.

Siyaset Bilimci Seynur Esgerli, aynı zamanda, “Karabağ Kalkınma Fonu kurulmasının düşman işgalinden kurtulan topraklarımızın yeniden inşası, restorasyonu ve canlandırılması için çok önemli bir karar olduğunu kaydetti. Tabii, önümüzdeki günlerde Fonu’n kuruluşunun ne kadar önemli olduğuna herkes şahit olacaktır” Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA