SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

ESKİ HÜKÜMLÜ, DEVLET DESTEĞİYLE HAYATINDA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

ESKİ HÜKÜMLÜ, DEVLET DESTEĞİYLE HAYATINDA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI
Bu haber 25 Mayıs 2021 - 15:22 'de eklendi.

Adalet Bakanlığınca eski hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve meslek edinmelerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Emre Kılınç, devletten aldığı 44 bin lira hibe ile büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladı.

Erzurum Nene Hatun Mahallesi’nde yaşayan 33 yaşındaki eski hükümlü Emre Kılınç, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce verilen mesleki eğitim kursuna katıldı. Buradaki görevlilerin yönlendirmesiyle besiciliğe başlayan Kılınç, eğitimler sonrası sertifika almaya hak kazandı. ‘Sertifikalı besici’ olan Kılınç, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülen “Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Projesi’ne” başvurdu.

44 BİN LİRA HİBE ALDI, BESİCİLİĞE BAŞLADI

Projesi kabul edilen eski hükümlü, devletten 44 bin lira hibe desteği aldı. Bu destekle 6 ay önce mahallesinde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başlayan Kılınç, hayvanların sütünü satarak geçimini sağlıyor. Devlet desteğiyle başladığı besicilik sayesinde zor günlerinin geride kaldığını söyleyen Kılınç, hayatında yeni bir sayfa açmanın mutluluğunu yaşıyor.

DEVLET DESTEĞİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Cezaevinden çıktıktan sonra denetimli serbestlik müdürlüğü bünyesindeki mesleki kurslarda eğitim aldığını ve bir eğitmenin tavsiyesi üzerine besiciliğe başladığını kaydeden Kılınç, “Bir hükümlünün cezaevinden çıktıktan sonra iş bulması kolay değil. Ama kursa katılıp sertifika ile başvurduğum hibe desteği bizi çok mutlu etti. Cezaevine girip çıktıktan sonra maddi sıkıntılar yaşamıştım. Devletimiz bizi topluma kazandırmak için böyle bir iş teşvikinde bulundu. Verilen hibe ile evimi geçindiriyorum, çocuklarıma ve aileme bakıyorum. Hayvancılık yaparak geçimimi sağlıyorum. 44 bin lira hibe desteği aldım. Allah devletimizden razı olsun.” dedi.

Ayrıca projeler kapsamında, Erzurum’da 90 hükümlü projelerden faydalanarak kendi işini kurdu.

Kaynak:https://basin.adalet.gov.tr/eski-hukumlu-devlet-destegiyle-hayatinda-yeni-bir-baslangic-yapti

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek